default-image

Με ευθανασία κινδυνεύουν τα δύο σκυλιά του Τζόνι Ντεπ

Πολιτισμός
Με ευθανασία κινδυνεύουν τα δύο σκυλιά του Τζόνι Ντεπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο μέρες προθεσμία στον ηθοποιό Τζόνι Ντεπ έδωσε ο υπουργός Γεωργίας της Αυστραλία για να στείλει τους δύο αγαπημένους του σκύλους στις ΗΠΑ ώστε να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους, διαφορετικά θα θανατωθούν.

Ο 51χρονος Ντεπ βρίσκεται στην Αυστραλία για τα γυρίσματα της πέμπτης συνέχειας της εμπορικά επιτυχημένης ταινίας «Οι Πειρατές της Καραϊβικής»

Τον περασμένο μήνα, ο ηθοποιός μετέφερε στην Αυστραλία τα δύο του αγαπημένα Γιόρκσαϊρ τεριέ, τον Πίστολ και τον Μπου, με το ιδιωτικό του αεροπλάνο, χωρίς να τα δηλώσει δηλαδή στις τελωνειακές αρχές.

Ο Ντεπ δεν μπορεί να παρακάμψει τους αυστηρούς νόμους που ισχύουν στην Αυστραλία αναφορικά με την εισαγωγή ζώων στη χώρα, επειδή είναι ένας από τους διασημότερους καλλιτέχνες στον κόσμο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας Μπάρναμπι Τζόις.

«Ο κ. Ντεπ θα πρέπει είτε να πάρει πίσω στην Καλιφόρνια τους σκύλους του, είτε θα χρειαστεί να τους κάνουμε ευθανασία», είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

«Εχει περίπου 50 ώρες ακόμη για να απομακρύνει τους σκύλους. Μπορεί να τους βάλει πάλι στην ίδια ναυλωμένη πτήση», πρόσθεσε ο υπουργός.

Άγνωστο παραμένει πού βρίσκονται οι δύο σκύλοι.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν χθες Τετάρτη την ενοικιαζόμενη κατοικία του Ντεπ έπειτα από πληροφορία που έλαβαν όταν τα δύο τεριέ εθεάθησαν καθ' οδόν προς ινστιτούτο καλλωπισμού, μετέδωσε το Australian Broadcasting.

Το περιστατικό υπογραμμίζει τους αυστηρούς νόμους περί βιοασφάλειας που ισχύουν στην Αυστραλία, όπου ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα λύσσας. Επιπλέον, σχολιάζει το Reuters, εξαιτίας του περιστατικού κινδυνεύει το μέλλον μίας παραγωγής ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο, αλλά έπειτα από ένα μήνα διακόπηκαν και ο Ντεπ επέστρεψε στις ΗΠΑ για τη θεραπεία ενός τραύματος στο χέρι. Ο υπουργός δήλωσε ότι ο ηθοποιός παραβίασε τους νόμους περί εισαγωγής ζώων κατά την επιστροφή του.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News