Πολιτισμός

Παρουσιάζεται "Τ' αηδονιού το δάκρυ"

Το βιβλίο του Γιώργου Τζιτζικάκη με τίτλο "Τ' αηδονιού το δάκρυ" παρουσιάζουν αύριο Παρασκευή στο Ηράκλειο οι εκδόσεις "Ωκεανίδα". Η παρουσίαση θα γίνει στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς" στις 7 το απόγευμα. Πρόκειται για μία απίστευτη οικογενειακή ιστορία... Ένα ζωντανό θρύλο στα Χανιά που έγινε μυθιστόρημα.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα συντονίσει η Μάρα Μπέκα, δημοσιογράφος. Θα μιλήσουν οι Βίκτωρας Κουμαντάκης, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, και η Πόπη Γκερούση, συγγραφέας.

Το βιβλίο

Ένα βρέφος που αργοσβήνει, μια κατάρα που πρέπει να λυθεί τρεις φορές, άνθρωποι που δοκιμάζεται το κουράγιο τους και ψυχές κυνηγημένες επί σαράντα χρόνια. Ο Γιώργης και η Κωστούλα είχαν ρισκάρει τα πάντα για να σωθεί η μικρή τους κόρη, η Κλειώ, και παρ' όλα όσα τους βρήκαν δε λύγισαν στιγμή την αγάπη τους. Τριάντα χρόνια μετά η Κλειώ ζει παγιδευμένη σ' ένα γάμο που βυθίζει τη ζωή της σε κινούμενη άμμο, ώσπου κάποτε αφυπνίζεται και θεριεύει.

Σε δεύτερους ρόλους η κυρά Δήμητρα με το αλλήθωρο μάτι της, ο γέροντας Τυροθόδωρας με τις συμβουλές του, ο Σήφης με το άσβεστο μίσος του και η καλόγρια Σταυροκατίνα πλέκουν όλοι μαζί το κρητικό υφαντό της οικογένειας Αηδονάκη.

Μυστικά, χρησμοί, επαναστάσεις, λυτρωμοί, θαύματα, μαντινάδες, μπαλοθιές, χοροί και γύρω όλα να μοσχομυρίζουν άρωμα από ζεστό ψωμί, λάδι και ρίγανη. Η απίστευτη ιστορία της οικογένειας Αηδονάκη - ένας ζωντανός θρύλος στα Χανιά.

Σχόλια