default-image

Έκθεση ζωγραφικής-χαρακτικής του Αριστείδη Βλάσση

Κρήτη
Έκθεση ζωγραφικής-χαρακτικής του Αριστείδη Βλάσση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις 20 έως τις 30 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση ζωγραφικής-χαρακτικής του Αριστείδη Βλάσση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο. Πρόκειται για μια πολιτιστική εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων του Εκπαιδευτηρίου "Το Παγκρήτιον" που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και στηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Αριστείδης Βλάσσης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1947, όπου έζησε και δημιούργησε έως το 1994. Έκτοτε ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου από το 1991.

Το 1993 τιμήθηκε με το Βραβείο "Καζαντζάκη", το οποίο απονέμεται από το Δήμο Ηρακλείου. Για το έργο του έχουν γράψει οι Στ. Λυδάκης Γ. Μουρέλος, Γ. Σαββίδης, Χρ. Χρήστου, Μ. Μακρής, Γ. Τσαρούχης, Μ. Μιχαηλίδου, Ι. Προβίδη, Κ. Ανδριώτης, Χάρης Καμπουρίδης κ.ά.

Έργα του βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Βορρέ, στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, στις συλλογές της Αγροτικής και Ιονικής Τράπεζας, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, στην ΕΤΒΑ, στο Πολυτεχνείο Χανίων, σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στο Βέλγιο, καθώς επίσης στη συλλογή της Γκαλερί Racines, στις συλλογές Β. Φρυσίρα, Κ. Σχιζάκη και Ι. Γρυσπολάκη, στη Συνεταιριστική Τράπεζα Κρήτης και στην Τράπεζα Εργασίας.

Το 1997 η Τράπεζα Εργασίας τυπώνει τη χριστουγεννιάτικη κάρτα της με έργο του. Το 1992, κατά την τιμητική επανέκδοση του μουσικού έργου του Σταύρου Ξαρχάκου από το Μουσείο Πιερίδη, κυκλοφορεί με δικό του εξώφυλλο ο δίσκος "Κόκκινα φανάρια".

Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα σε "Μελέτες για το Παιδί" (εκδόσεις "Προμηθεύς", 1991 & 2001). Έχει εικονογραφήσει επίσης το αναγνωστικό για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας για τους Έλληνες της Αμερικής (Learning Greek - Μαθαίνουμε Ελληνικά, Θ. Παπαλοΐζου, 1984) καθώς και διάφορες ποιητικές συλλογές.

Το 2005 η Βουλή των Ελλήνων αγοράζει από δημοπρασία έργο του, του 1986. Το 2007 ο 3ος τόμος για την ελληνική ζωγραφική του καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης και ακαδημαϊκού Χρύσανθου Χρήστου, της γενιάς 1946-67 (βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών), φέρει ως εξώφυλλο έργο του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης στη Βασιλική

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής-χαρακτικής του Αριστείδη Βλάσση θα γίνουν την Τετάρτη 20 Μαΐου και ώρα 19:30 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ενώ το ωράριο λειτουργίας της θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-13:00 και 18:00-20:30, και το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 13:00.

Η έκθεση θα συνεχιστεί στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου "Το Παγκρήτιον" από την 1η έως τις 15 Ιουνίου με ωράριο λειτουργίας από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή 9:00-16:00.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News