default-image

Εργαστήριο για παιδιά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Κρήτη
Εργαστήριο για παιδιά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή το θέμα εορτασμού που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων 2015, "Μουσεία για μια Βιώσιμη Κοινωνία", το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης προσκαλεί παιδιά από 8 ως 12 ετών για να πειραματιστούν μαζί με τους υπευθύνους του Μουσείου με ανακυκλώσιμα υλικά και να φτιάξουν τις δικές τους κούκλες, όπως ακριβώς γινόταν σε προβιομηχανικές κοινωνίες.

«Πάρτε, λοιπόν, μια παλιά σας κάλτσα και ελάτε να τη ζωντανέψουμε!», αναφέρει στην πρόσκλησή του το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ και συνεχίζει: «Θα κόψουμε, θα κολλήσουμε, θα τσακίσουμε, θα ενώσουμε και η παλιά μας κάλτσα θα μεταμορφωθεί σε ό,τι βάλει ο νους μας. Πριγκίπισσες, πειρατές, ιππότες, πλάσματα φανταστικά θα ζωντανέψουν στα χέρια μας έτοιμα να ζήσουν περιπέτειες!».

Το εργαστήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μάη, από τις 11:00 έως τις 13:00 στο χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, θα εμψυχώσει η κ. Εύη Καμπουράκη (κουκλοπαίχτρια-θεατροπαιδαγωγός).

Η δήλωση συμμετοχών είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 2810-283219 (εσωτερικός αριθμός: 106), κατά τις ώρες 12:00-17:00.

Η τιμή συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

Ποια είναι η Ευ. Καμπουράκη

Η Ευαγγελία Καμπουράκη είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού προγράμματος στην Κοινωνική Ανθρωπολογία του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει εργαστεί ως αναπληρώτρια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού από το 2007 ως το 2012. Συμμετέχει σε κουκλοθεατρικές παραστάσεις ενώ είναι ιδρυτικό μέλος της κουκλοθεατρικής ομάδας "Ζλουχτήρια" στη Λέσβο. Εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού στη προσχολική αγωγή στο Ηράκλειο.

Συμμετείχε σε workshop κουκλοθεάτρου στη Stara Zagora στη Βουλγαρία, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους κουκλοπαίχτες (Στ. Μαρκόπουλο, Rene Baker, Damiet Van Dalsum). Έχει διοργανώσει εργαστήρια κουκλοθέατρου για παιδιά και ενήλικες. Έχει εργαστεί ως σκηνογράφος σε ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το Ηράκλειο, ενώ έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ κουκλοθέατρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News