default-image

Στην Ελλάδα έρχεται το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας

Πολιτισμός
Στην Ελλάδα έρχεται το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά εδώ και χίλια χρόνια, η Αγία Βαρβάρα, μία από τις πλέον λαοφιλείς μάρτυρες του Χριστιανισμού "επιστρέφει" σε Ορθόδοξο τόπο. Από την Κυριακή 10 Μαΐου έως και την Κυριακή 24 Μαΐου, το ιερό λείψανό της θα φιλοξενείται στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας του ομώνυμου Δήμου Αττικής.

Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός άνευ προηγουμένου, αφού το ιερό λείψανο φυλάσσεται εδώ και δέκα αιώνες στη Βενετία ως δώρο του βυζαντινού αυτοκράτορα Βασιλείου Β', έρχεται στην Ελλάδα ύστερα από αίτημα της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Βατικανό και τον Ρωμαιοκαθολικό Πατριάρχη της Βενετίας.

Η Αγία Βαρβάρα θεωρείται η προστάτιδα Αγία για τα λοιμώδη και ψυχικά νοσήματα, του Πυροβολικού, των  εργατών των ορυχείων κ.ά., ενώ αρκετές πόλεις στην χώρα µας όπως, η Αγία Βαρβάρα Αττικής, το Ρέθυµνο και η Δράµα την τιµούν ως Πολιούχο.

Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου το οποίο θα μεταφερθεί από την Βενετία στις 10 Μαΐου θα γίνει από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυµο Β' ενώ  κατά τη διάρκεια της λιτανευτικής ποµπής η Αγία  θα βρίσκεται πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου, συνοδευόµενη από τον ιερό κλήρο και τιμητικά αγήματα του Στρατού.

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε όσους το δυνατόν περισσότερους πολίτες σε ολόκληρη την χώρα και το εξωτερικό, να παρακολουθήσουν τη μεγαλειώδη υποδοχή του Ιερού Λειψάνου, θα  μεταδώσει δορυφορικά µε ίδια μέσα ολόκληρη την τελετή υποδοχής, καθώς και τη δοξολογία που θα επακολουθήσει χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News