Πολιτισμός

Παράταση για τη "Miss Julie"

Η "Miss Julie" συνεχίζει τις παραστάσεις στο θεατρικό χώρο "Το Σπίτι", στην Αγία Τριάδα, μέχρι τις 7 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα έργο του Άουγουστ Στρίντμπεργκ που ανεβάζει, σε σκηνοθεσία Αντώνη Ντουράκη, η Θεατρική Ομάδα "Ιυττός". Παραστάσεις δίνονται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9:30 το βράδυ.

Στη διάρκεια της νύχτας του θερινού ηλιοστάσιου, μιας νύχτας βακχικού γλεντιού και ερωτικού οργίου, όπου ένστικτα και βαθύτερες επιθυμίες κυριεύουν, αυτήν τη νύχτα διαδραματίζεται η ιστορία στο έργο του Α. Strindberg "Miss Julie".

Τρεις άνθρωποι γνώριμοι. Η Miss Julie - η κυρία του σπιτιού - ένας χαρακτήρας σύγχρονος, είναι κατάλοιπο της παλιάς αριστοκρατίας. Θύμα των προβλημάτων της οικογένειάς της, των σφαλμάτων και της σύγχυσης της εποχής, των περιστάσεων και της εύθραυστης ιδιοσυγκρασίας της, πλαγιάζει με τον υπηρέτη της, και γι' αυτό θα εκδικηθεί η ίδια τον εαυτό της, παρακινούμενη από το αίσθημα της τιμής, εκ γενετής ή επίκτητο, από το οποίο χαρακτηρίζονται οι ισχυρές τάξεις.

Ο Jean - ο υπηρέτης - δε διαθέτει την προκατάληψη της τιμής. Έχει εκπαιδευτεί με βλέψεις για ένα μέλλον αριστοκράτη. Έχει αποκτήσει γνώσεις, εκλεπτυσμένες αισθήσεις και αισθητικό κριτήριο. Νιώθει ξένος ανάμεσα στους ανθρώπους της τάξης του που τους περιφρονεί, αλλά ταυτόχρονα τους φοβάται, όπως φοβάται την Christine γιατί ξέρει τα μυστικά του.

Η Christine - η μαγείρισσα και αρραβωνιαστικιά του Jean - είναι μια γυναίκα γεμάτη δουλικότητα, γεμάτη από ηθική και θρησκεία που της χρησιμεύουν ως καμουφλάζ για να φορτώσει στον Χριστό τις αμαρτίες της και να εξασφαλίσει μια καλή δόση συγχώρεσης. Παρόλο που μεταξύ των τριών αυτών ανθρώπων υπάρχει η ερωτική πράξη, δεν μπορεί να υπάρξει μια ερωτική σχέση με την ευγενή έννοια της λέξης, γιατί οι ψυχές των ανθρώπων αυτών είναι τόσο διαφορετικής ποιότητας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αντώνης Ντουράκης.

Βοηθός σκηνοθέτη: Κάλλια Σταυρακάκη.

Κουστούμια: Γιάννης Κουβίδης.

Μουσική επιμέλεια: Έρη Ζερβάκη.

Κατασκευή μασκών: Κάλλια Σταυρακάκη.

Κατασκευή σκηνικού: Διαμαντής Μαραθιανάκης.

Παίζουν: Δάφνη Ντι Γκρεγκόριο (Miss Julie), Αντώνης Ντουράκης (Jean), Εβίτα Στρατήγη (Christine).

Απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Τηλέφωνο κρατήσεων 6984/174.319.

Σχόλια