default-image

Μαθήματα από τη "Λυρική" σε δημοτικό του Ηρακλείου

Πολιτισμός
Μαθήματα από τη "Λυρική" σε δημοτικό του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι και μερικά σχολεία που πραγματικά παράγουν έργο και μάλιστα αξιοζήλευτο και σίγουρα ικανό να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλες εκπαιδευτικές κοινότητες.

Ο λόγος για το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, που μετά από σχετικό αίτημά του κατάφερε να επιλεγεί μεταξύ των σχολείων που θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες η Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία ετοιμάζει διήμερη κάθοδο στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα οι μαθητές της Ε' και της Στ' τάξης θα έχουν την ευκαιρία την Τετάρτη 6 Μαΐου να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια στον χώρο του σχολείου τους με την καθοδήγηση των καλλιτεχνικών εκπαιδευτών και των μουσικών της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Και αυτό γιατί μια πολυμελής ομάδα καλλιτεχνικών εκπαιδευτών, μουσικών ορχήστρας, μονωδών χορευτών και βεβαίως του μαέστρου θα παρουσιάσει στους μαθητές το πρόγραμμα που θα έχει τίτλο "Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία".

Παράλληλα όλοι οι μαθητές θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση "Ο κουρέας της Σεβίλλης" στο κινηματοθέατρο "Αστόρια" το βράδυ της Πέμπτης.

Να τονιστεί, πάντως, ότι η είσοδος στον κινηματογράφο "Αστόρια" θα είναι εντελώς δωρεάν  προκειμένου ακόμη και οι οικογένειες που δοκιμάζονται οικονομικά να μην επιβαρυνθούν στο ελάχιστο και να απολαύσουν και εκείνες μαζί με τα παιδιά τους τη μοναδική αυτή παράσταση.

Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News