default-image

Ο "Χάρης και Φάρις" στα Παραμύθια του Σαββάτου

Πολιτισμός
Ο "Χάρης και Φάρις" στα Παραμύθια του Σαββάτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσουν "Τα παραμύθια του Σαββάτου" με τις ζωντανές αφηγήσεις, παραστάσεις και παρουσιάσεις τους στο βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης", έχουν μια έκπληξη για τούτο το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, στις 12 το μεσημέρι.

Η Γιώτα Αλεξάνδρου, νηπιαγωγός-συγγραφέας και ηθοποιός, θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο "Χάρης και Φάρις", εκδ. "Βιβλιόφωνο", με μια μοναδική κουκλοθεατρική παράσταση για παιδιά από 4 έως 12 ετών.

Μια υπέροχη διαδραστική σχέση, με πολλά δρώμενα και παιχνίδια με τα παιδιά, για να σκεφτούμε, να συγκινηθούμε, να μιλήσουμε για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την πολυπολιτισμικότητα,  τα παιδιά πρόσφυγες με τα δικαιώματά τους, τη συνεισφορά και την αλληλεγγύη.

Θα ακολουθήσουν δράσεις και δραστηριότητες βασισμένες σε υλικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στα πλαίσια της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Θα μάθουμε και το τραγούδι με τις καλημέρες σε διάφορες γλώσσες

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Γιώτα Αλεξάνδρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από παιδί της άρεσαν οι ιστορίες. Γι' αυτό σκαρφιζόταν ιστορίες που ζωντάνευαν με αυτοσχέδιες κούκλες για τους φίλους της στη γειτονιά. Αποφοίτησε πρώτη, με άριστα, από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ως μεταπτυχιακός υπότροφος του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, σπούδασε δράμα και θέατρο στο Πανεπιστήμιο του Exeter της Αγγλίας. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως ηθοποιός και ως υπεύθυνη θεατρικής αγωγής σε δημοτικά σχολεία καθώς και ως εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σήμερα υπηρετεί ως νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση.

Κυκλοφορούν τα βιβλία της:

0 Τα κλαδιά της σοφίας, εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη, μουσική: Γιάννης Μυγδάνης, εκδόσεις ΠΑΡΡΗΣΙΑ.

0 Θέλω να γίνω μάγος, εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

0 Ο Αλέκος στη Χώρα των Παθημάτων, εικονογράφηση: Χρήστος Δήμος, εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ (Α΄ Έπαινος Παραμυθιού από την Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου, 2013).

0 Οι Νταήδες του Βυθού και ο Ρομπέν των Θαλασσών, εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου, εκδόσεις SUSAETA (Έπαινος από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, 2008).

0 Η χειροβομβίδα που ήθελε να είναι σαν… τη βίδα!, εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη, εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ.

0 Μια μάσκα γελάει και κλαίει, εικονογράφηση: παιδιά του 11ου Νηπιαγωγείου Ν. Σμύρνης, εκδόσεις ΝΙΚΑΣ.

0 Παραμυθορουφήχτρα, θεατρικό έργο για παιδιά, μουσική: Xαράλαμπος Γωγιός, εκδόσεις ΩΡΙΩΝ.

0 Ο Αστέρης παθαίνει… βλάβη!, χριστουγεννιάτικα θεατρικά έργα για παιδιά, μουσική: Ηλίας Λιούγκος, εκδόσεις ΩΡΙΩΝ.

Για την ιστορία Φένια, η αγαπημένη των ήχων τιμήθηκε με Έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2012 (υπό έκδοση).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News