default-image

"Η Φάρμα των Ζώων": Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις στο "Τεχνόπολις"

Πολιτισμός
"Η Φάρμα των Ζώων": Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις στο "Τεχνόπολις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώνονται αυτή την Κυριακή 26 Απρίλη οι παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου ΟΜΜΑ Στούντιο με το θεατρικό έργο του Τζορτζ Όργουελ "Η Φάρμα των Ζώων" στο "Τεχνόπολις" (Αμμουδάρα) στις 11:30 το πρωί.

Η παράσταση παρουσιαζόταν όλο το χειμώνα κάθε Κυριακή στο "Τεχνόπολις" με μεγάλη επιτυχία.

Οι παραστάσεις της "Φάρμας των Ζώων" θα συνεχιστούν και το καλοκαίρι, με πρώτο σταθμό το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου και Κουκλοθεάτρου που το διοργανώνει το Θέατρο ΟΜΜΑ Στούντιο στο ανοικτό θέατρο του "Τεχνόπολις" από τις 7 έως 12 Ιουλίου 2015.

Η παράσταση που βασίζεται στη γνωστή σε όλο τον κόσμο ιστορία, γραμμένη από το Βρετανό συγγραφέα Τζορτζ Όργουελ, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Αντώνη Διαμαντή, είναι κατάλληλη για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Η μεταφορά στη σκηνή του διάσημου μυθιστορήματος του οραματιστή Τζορτζ Όργουελ "Η Φάρμα των Ζώων" αποτελεί για όλους μας, μικρούς και μεγάλους θεατές, μιαν ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα εξαιρετικό λογοτεχνικό κείμενο που δε στοχεύει μόνον στην ψυχαγωγία αλλά με τα μηνύματά του που αποδεικνύονται διαχρονικά, σχεδόν προφητικά, μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα τη σκοτεινή εποχή που ζούμε. Γιατί το ευφυές αυτό παραμύθι, που επηρέασε ουσιαστικά τη σκέψη του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού, είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Πρόκειται για μία σπουδή πάνω στην εξουσία και την απληστία, μία πολιτική αλληγορία που μέσα από τη σκωπτική διάθεση και την κριτική ματιά του συγγραφέα στηλιτεύει τον ολοκληρωτισμό, την παράλογη εξουσία που επιβάλλεται μέσα από τον καταναγκασμό και την καταστολή.

Υπόθεση του έργου

Σε μία φάρμα τα ζώα, με πρωτοστάτες τα γουρούνια, εξεγείρονται ενάντια στην καταπιεστική εξουσία του ανθρώπου-αφέντη τους, τον ανατρέπουν, αναλαμβάνουν αυτά την αρχηγία, ως τα εξυπνότερα ζώα της φάρμας, και υπό την καθοδήγηση του πιο γενναίου από αυτά η επανάστασή τους ξεκινάει μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για τη νέα τάξη πραγμάτων που προοιωνίζεται ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους αδικημένους… Σύντομα όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι ελπίδες τους αποδεικνύονται φρούδες, καθώς η νέα ηγεσία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, αν όχι χειρότερα, από την προηγούμενη. Πώς μέσα από τους κόλπους των καταπιεσμένων αναδύονται νέοι ακόμη πιο αυταρχικοί δυνάστες; Πώς το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη;

Συντελεστές

Θεατρική διασκευή-σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής

Σκηνικά κουστούμια: ΟΜΜΑ Στούντιο

Μπόξερ (το άλογο): Ειρήνη Κουτσάκη

Ναπολέων (το γουρούνι): Μανώλης Ζερβάκης

Χιονόμπαλας (το γουρούνι): Αντώνης Διαμαντής

Σκουίλερ (το γουρούνι): Βαγγέλης Μπουμπάκης

Βενιαμίν (ο γάιδαρος): Ελένη Στρατάκη

Πρόβατο: Δέσποινα Σολακάκη.

Τα τηλέφωνα της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου ΟΜΜΑ Στούντιο είναι 6945898204 και 2810-263659.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News