Πολιτισμός

Ο Γιώργος Γελαράκης live σε Χανιά και Ηράκλειο

Το Σάββατο 25 Απριλίου και τη Δευτέρα στις 27 Απριλίου, στις 22:30, ο Γιώργος Γελαράκης εμφανίζεται live στα Χανιά και στο Ηράκλειο, αντίστοιχα, για πρώτη φορά.

Το Σάββατο στα Χανιά θα τον απολαύσουμε σ' ένα party στην "Οδό Ονείρων" (Α' πάροδος Νικηφόρου Επισκόπου 6-8, Σπλάντζια), ενώ στο Ηράκλειο θα βρεθεί τη Δευτέρα στο Cuckoo Bar, στον πεζόδρομο της Κοραή, σε ένα μουσικό ταξίδι μέσα από ρυθμικά μονοπάτια, με αγαπημένα τραγούδια διασκευασμένα με swing, rock 'n' roll και reggae διάθεση, ακυκλοφόρητα τραγούδια από το επερχόμενο νέο album του, καθώς και τραγούδια από το album "Ονειροποιός".

Δυο βραδιές όπου η αλληλεπίδραση με το κοινό κρίνεται απαραίτητη στη διαμόρφωση του playlist, καθώς αισιοδοξία και θετική ενέργεια θα είναι τα κύρια συστατικά!

Μαζί του οι εξαίρετοι Ζωή Στεφανίδου (φωνή), Κων/νος Γκιβίσης (πλήκτρα) και Bruno Semanjaku (καχόν, κρουστά).

Ποιος είναι

Ο Γιώργος Γελαράκης γεννήθηκε στη Βέροια το 1985. Το Mάιο του 2007 έως και το 2010 πραγματοποιεί εμφανίσεις σε μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ - Αliakmonas river festival (Βέροια), Rocking under the rocks (Καλαμπάκα), Βy the river party (Ηγουμενίτσα) κ.ά. - ανοίγοντας συναυλίες καλλιτεχνών όπως ο Β. Παπακωνσταντίνου, ο Π. Κατσιμίχας, ο Φ. Πλιάτσικας και ο Μ. Ξυδούς και συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα ως μέλος της Θ.Ο.Π.

Τον Απρίλιο του 2010, βραβεύεται με το 3ο βραβείο στο 2ο διαγωνισμό τραγουδιού του musicheaven.gr. και τo Νοέμβριο του 2011 το τραγούδι "Κι όλο γυρίζω" προκρίνεται με κριτές τον Β. Λέκκα και την Ευσταθία στον τελικό του Open live music festival της Κοζάνης. To καλοκαίρι του 2012 πραγματοποιεί το opening act σε 2 συναυλίες του Β. Παπακωνσταντίνου σε Προσοτσάνη Δράμας και Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Παρέα με τους "Stage Band" πραγματοποιούν εμφανίσεις σε φεστιβάλ και stage της Βόρειας Ελλάδας (Καβάλα, Χαλκιδική, Κοζάνη, Σέρρες, Κιλκίς, Νάουσα κ.ά.) καθώς και opening act σε καλλιτέχνες όπως ο Χρήστος Θηβαίος, οι "Μπλε" και τα "Υπόγεια Ρεύματα".

Το Μάρτιο του 2013 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική πρόταση με τίτλο "Ονειροποιός" από την FM RECORDS.

Το Μάιο του 2013 κατακτά το 3ο βραβείο στον 3ο διαγωνισμό τραγουδιού του musicheaven.gr ανάμεσα σε 318 τραγούδια, με το τραγούδι "Στις ελπίδες μας φωτιά". Το καλοκαίρι του 2013 ξεκινά την ηχογράφηση του 2ου προσωπικού album. Το φθινόπωρο του 2013 πραγματοποιεί εμφανίσεις σε όλη τη Μακεδονία και το Δεκέμβριο εμφανίζεται στην Αθήνα στο 7o Live του Musicheaven.gr.

Τον Ιανουάριο του 2014 το album "Ονειροποιός" κυκλοφορεί σε παρτιτούρες για κιθάρα-πιάνο από τις εκδόσεις CAMBIA. Παράλληλα συνεχίζονται οι εμφανίσεις του σε διάφορες μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα (Καστοριά, Αθήνα, Χαλκιδική, Νάουσα).

Tο καλοκαίρι 2014 θα πραγματοποιεί την έναρξη της συναυλίας του Β. Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Άλσους "Μελίνα Μερκούρη" στη Βέροια, του Χ.Θηβαίου στο φεστιβάλ "Το δάσος αλλιώς" στο Εμπόριο Πτολεμαΐδας, καθώς και την έναρξη της συναυλίας του Δήμου Αναστασιάδη στο DRAMAICA FESTIVAL στη Δράμα. Παράλληλα πραγματοποιεί εμφανίσεις σε Χαλκιδική, Σέρρες, Πιερία, Χίο κ.α.

Το φθινόπωρο του 2014 παρουσιάζει δείγμα από το νέο του album και πραγματοποιεί κοινή εμφάνιση με τον Λάκη Παπαδόπουλο στη Δράμα, καθώς και εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη, Χίο, Κοζάνη, Νάουσα, Κιλκίς κ.ά. Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους θα παρουσιάσει το ανέκδοτο τραγούδι "Μέσα στα σύννεφα" στο φεστιβάλ νέων δημιουργών Κοζάνης με κριτή τον Ν. Ζιώγαλα και θα πραγματοποιήσει την έναρξη στην εμφάνιση του Γιάννη Μηλιώκα στη Θεσσαλονίκη.

Σχόλια