Πολιτισμός

Τα «cruffin» θα σας τρελάνουν!

Η τελευταία, πολύ πρόσφατη μόδα, είναι το "cruffin", ένα κλασικό croissant με ένα αφράτο muffin. Το νέο αυτό επιδόρπιο αποτελείται από την κλασική ζύμη για croissant, ενώ η υφή στο εσωτερικό του είναι σπογγώδης, όπως του muffin. Το λαχταριστό έδεσμα είναι γεμιστό και οι δημιουργοί του το συνδυάζουν με κρέμα σε διάφορες γεύσεις όπως καφέ και passion fruit που κάνουν θραύση.

Το νέο επιδόρπιο, υβριδικό, ονομαζόμενο "cruffin" και συνεχίζει την τρέλα των συνδυασμένων γλυκών και έχει «ξετρελάνει» την Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και όχι μόνο.

Ο γευστικός αυτός πειρασμός, του συνδυασμού κρουασάν και μάφιν, δίνει ένα «κολασμένο» αποτέλεσμα. Η αρχή έγινε από ένα βρετανικό φούρνο που μας υπόσχετε ότι για να γίνει η συγεκριμένη λιχουδιά... πιο γκουρμέ, δεν έχετε παρά να το γεμίσετε με όποια κρέμα προτιμάτε!

Όσο για τη τρέλα των "cronut", τον συνδυασμό κρουασάν με τα αγαπημένα όλων, ντόνατ, ξεκίνησε από έναν Γάλλο ζαχαροπλάστη, τον Dominique Ansel και αυτήν την στιγμή είναι νούμερο ένα σε όλα τα ζαχαροπλαστεία της Νέας Υόρκης! Τα κρόνατ μπορούν να γεμιστούν με φρούτα ή με σοκολάτα ή και με κρέμα ακόμα, ενώ προσθέτοντας το topping της αρεσκείας σας θα έχετε σίγουρα έναν γαστρονομικό Παράδεισο!

Σχόλια