default-image

Η Περιφέρεια στο "Ταξίδι προς το κέντρο του πολιτισμού, Ίδρυμα Στ. Νιάρχος"

Πολιτισμός
Η Περιφέρεια στο "Ταξίδι προς το κέντρο του πολιτισμού, Ίδρυμα Στ. Νιάρχος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει τη συνεργασία της με το Future Library και συμμετέχει στο "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος". Συγκεκριμένα με  αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και τον συντονισμό του Future Library.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: Παράσταση της Όπερας της Βαλίτσας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Κάρμεν» του Μπιζέ, επισκέψεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε σχολεία για παρουσίαση του επαγγέλματος του μονωδού, ακροάσεις, σεμινάριο και  υλοποίηση εκπαιδευτικού παιχνιδιού για παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού με τίτλο «Συλλέγω εμπειρίες» στις βιβλιοθήκες και, προαιρετικά, υλοποίηση άλλων δράσεων, σε συνεργασία με τοπικούς αθλητικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους.

Προκήρυξη ακρόασης για νέους τραγουδιστές από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Future Library καλούν τους νέους και τις νέες δώδεκα ελληνικών πόλεων (Λαμία, Κόρινθος, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Βέροια, Καστοριά, Χανιά, Ηράκλειο, Άγ. Νικόλαος) που ενδιαφέρονται για το κλασικό τραγούδι και την όπερα να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο σεμινάριο στο οποίο θα διδαχθούν τις βασικές αρχές της λυρικής ερμηνείας. Η επιλογή των νέων καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν ενεργά στο σεμινάριο θα γίνει κατόπιν ακρόασης. Δικαίωμα να παρίστανται ως ακροατές στο σεμινάριο έχουν όλοι όσοι δηλώσουν συμμετοχή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους και νέες από 16 έως 32 χρόνων, που επιθυμούν να ασχοληθούν με το κλασικό τραγούδι και την όπερα. Η γνώση μουσικής ανάγνωσης και θεωρίας και οι προηγούμενες μουσικές σπουδές, ιδιαίτερα στο τραγούδι, είναι επιθυμητές και θα συνεκτιμηθούν στην ακρόαση. Ωστόσο, θα εξεταστούν και υποψηφιότητες που δεν πληρούν στο ακέραιο τις προϋποθέσεις, κατόπιν εξέτασης του βιογραφικού σημειώματος και ανάλογα με το πλήθος των υποψηφίων. Στο σεμινάριο θα συμμετάσχει ενεργά περιορισμένος αριθμός νέων καλλιτεχνών, λόγω του περιορισμένου χρόνου.

Στο σεμινάριο θα διδαχθούν οι βασικές αρχές φωνητικής τεχνικής και οι βασικές αρχές σκηνικής αγωγής, από έμπειρους συνεργάτες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με στόχο την ανίχνευση, την ενθάρρυνση και την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών που ζουν στην Ελληνική περιφέρεια και επιθυμούν να ασχοληθούν με το λυρικό τραγούδι.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ερμηνεύσουν στην ακρόαση δύο κομμάτια της επιλογής τους (aria antica, lied, άρια από οπερατικό ρεπερτόριο ή από οπερέτα, κ.ο.κ). Τα κομμάτια θα πρέπει να προέρχονται από το κλασικό ρεπερτόριο και να είναι ενδεικτικά των φωνητικών τους δυνατοτήτων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσουν στην αίτησή τους τα κομμάτια που θα ερμηνεύσουν.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 01/05/2015

Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από βιογραφικό σημείωμα και να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] ή να κατατίθενται στην Περιφέρεια Κρήτης, Πλατεία Ελευθερίας Ηράκλειο, γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου (Α9), 1ος Όροφος, καθημερινά 09.00- 14.00. Υπεύθυνη: κ. Ήρα Βουτσαλά, τηλέφωνο επικοινωνίας 2813 400 355. Οι υποψήφιοι μπορούν να κατεβάσουν το έντυπο της αίτησης από το παρακάτω link.

Ήρα Βουτσαλά, [email protected], 2813 400 355

Για εξειδικευμένα ερωτήματα που αφορούν στην επιλογή των κομματιών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο στο [email protected]

Αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίου:

?      Ακρόαση: Παρασκευή 08/05/2015, 18:00 στην αίθουσα της Παλιάς Λαχαναγοράς (Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου, παραλιακή Ηρακλείου).

?      Σεμινάριο Μελοδραματικής: Σάββατο 09/05/2015, 10:00-14:00 στην αίθουσα Ανδρόγεω (Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο).

?      Σεμινάριο Φωνητικής: Κυριακή 10/05/2015, 10:00-14:00 στην αίθουσα Ανδρόγεω (Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο).

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ;

ΕΙΔΟΣ ΦΩΝΗΣ (π.χ. ΜΕΤΖΟ-ΣΟΠΡΑΝΟ)

ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News