default-image

Το "Lobster" του Γ. Λάνθιμου διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα

Πολιτισμός
Το "Lobster" του Γ. Λάνθιμου διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκαεπτά χρόνια μετά το «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου που έφυγε τότε με τον Χρυσό Φοίνικα, μια νέα ελληνική κινηματογραφική παραγωγή συμμετέχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των Καννών.

Η ανακοίνωση του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος του 68ου Φεστιβάλ Καννών το μεσημέρι της Πέμπτης επιβεβαίωσε τις προβλέψεις που ήθελαν την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The Lobster» να διεκδικεί το Χρυσό Φοίνικα, ανάμεσα στις 18 ταινίες που θα διαγωνιστούν.

Στο φιλμ του Λάνθιμου πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Κόλιν Φάρελ, η Ρέιτσελ Βάις, η Λέα Σεϊντού, ο Τζον Σι Ράιλι, ο Μπεν Γουίσο, η Ολίβια Κόλμαν καθώς και οι Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια.

Το «The Lobster» είναι η τέταρτη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά την «Κινέτα», τον «Κυνόδοντα» (που συμμετείχε στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών το 2009) και τις «Αλπεις», ενώ το φιλμ σηματοδοτεί την τρίτη συνεργασία του στο σενάριο με τον Ευθύμη Φιλίππου, μαζί με τον οποίο είχαν κερδίσει το βραβείο Σεναρίου για τις «Αλπεις» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου 2015. Πρόεδροι της Κριτικής Επιτροπής είναι οι αδελφοί Τζοελ και Ηθαν Κοέν.

Μια συμπαραγωγή Ιρλανδίας, Ελλάδας, Γαλλίας, Ολλανδίας και Βρετανίας, η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μοναχικοί άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος. Ενας απελπισμένος άντρας το σκάει από το Ξενοδοχείο στο Δάσος εκεί όπου ζουν οι Μοναχικοί κι εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους.

Πηγή: tanea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News