default-image

Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της σόουλ, Πέρσι Σλετζ

Πολιτισμός
Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της σόουλ, Πέρσι Σλετζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφυγε από τη ζωή, ο θρύλος της σόουλ Πέρσι Σλετζ, αφήνοντας ωστόσο πίσω του, κληρονομιά σε όλους τις μεγάλες επιτυχίες του μεταξύ αυτών και το χιλιοτραγουδισμένο «When a man loves a woman». 

Ο πολυβραβευμένος Πέρσι Σλετζ που έπασχε από καρκίνο του ήπατος στις αρχές του 2014 και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή εδώ και έναν χρόνο έχασε τελικά τον αγώνα στο σπίτι του στο Μπάτον Ρουζ, στη Λουιζιάνα, σε ηλικία 73 ετών.

Το 1966, ο τραγουδιστής από το Λέιτον της Αλαμπάμα ερμήνευσε το τραγούδι που επρόκειτο να γίνει «μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σόουλ όλων των εποχών», σύμφωνα με τον ιστότοπο του Rock and Roll Hall of Fame.

Το τραγούδι, που βρέθηκε στο νούμερο ένα των τσαρτ επί πολλές εβδομάδες, βρίσκεται σήμερα στον αρ. 53 των 500 καλύτερων τραγουδιών όλων των εποχών που συντάσσει το περιοδικό Rolling Stone.

Την εποχή εκείνη, όταν έγραψε τη μουσική και τους στίχους του When a man loves a woman, ο Σλετζ είχε χάσει τη δουλειά του στον κατασκευαστικό τομέα αλλά και την αγαπημένη του που είχε φύγει για το Λος Άντζελες. «Δεν είχα χρήματα για να την ακολουθήσω, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να την ξανακερδίσω», είχε δηλώσει μερικά χρόνια αργότερα.

Τη μεγάλη επιτυχία ακολούθησαν κι άλλες μεταξύ αυτών και «Rock and Roll Hall of Fame» ήταν το «Take Time to Know Her», «Warm and tender love» και το «It Tears Me Up».

Ο Πέρσι Σλετζ είχε τιμηθεί για το σύνολο του έργου του από το Rythm and Blues Foundation ενώ το 2005 μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News