Πολιτισμός

Ανοιχτό μάθημα για την προσφορά του Σπ. Μαρινάτου από τον Γ. Τζωράκη

Ανοιχτό μάθημα Ιστορίας της Αρχαιολογίας για την προσφορά του Σπυρίδωνα Μαρινάτου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Απριλίου στις 11 το πρωί με θέμα "Στιγμές από την αρχαιολογία της Κρήτης κατά τον Μεσοπόλεμο: η προσφορά του Σπυρίδωνα Μαρινάτου" με τον ιστορικό και αρχαιολόγο Γιώργο Τζωράκη. Τα μαθήματα διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό" και το "Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου".

Το μάθημα θα λάβει χώρα στο χώρο του Επιμελητηρίου στην αίθουσα "Καστελλάκη", Κορωναίου 9 στο πάρκο Θεοτοκόπουλου την Κυριακή 19 Απριλίου, στις 11 π.μ. και διεξάγεται με την ευγενή χορηγία της διοίκησης του Επιμελητηρίου το 4ο ανοιχτό μάθημα Ιστορίας της Αρχαιολογίας του Συλλόγου για το 2015 με θέμα "Στιγμές από την αρχαιολογία της Κρήτης κατά τον Μεσοπόλεμο: η προσφορά του Σπυρίδωνα Μαρινάτου" με τον ιστορικό και αρχαιολόγο Γιώργο Τζωράκη.   

Όλα τα μαθήματα για το 2015 θα συνεχιστούν στην αίθουσα "Καστελλάκη" του Επιμελητηρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα 2 μαθήματα:

Την Κυριακή 3 Μαΐου, 11 π.μ.: "Η μεγάλη συμβολή του Νικολάου Πλάτωνα στην αποκάλυψη και μελέτη του Μινωικού Πολιτισμού" με τον γιο του καθηγητή αρχαιολογίας δρ. Ελευθέριο Πλάτωνα.

Την Κυριακή 24 Μαΐου, 11 π.μ.: "Η συνεισφορά του ζεύγους Σακελλαράκη στον Μινωικό Πολιτισμό" με τον αρχαιολόγο Δρ. Αντώνιο Βασιλάκη.

Η "Εισαγωγή στην επεξεργασία του φυσητού γυαλιού" με την Νατάσσα Παπαδογαμβράκη και τον Μάριο Χαλκιαδάκη στα Ανώγεια  μετατίθεται από Κυριακή 26 Απριλίου στο καλοκαιρινό πρόγραμμα, την Κυριακή 9 Αυγούστου, μαζί με την ξενάγηση στην Ζώμινθο και στο Ιδαίον Άντρο.

Ο αρχαιολόγος Γιώργος Τζωράκης προσφέρθηκε να μας ξεναγήσει στην αρχαιολογική συλλογή Μαλεβιζίου στο Γάζι την Κυριακή 26 Απριλίου στις 10 π.μ.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στις μινωικές επαύλεις της Τυλίσου. Δηλώσεις συμμετοχής με γραπτά μηνύματα στο 6977-479717.

Λόγω απουσίας του κ. Αντώνη Βασιλάκη η ξενάγηση στις αρχαιότητες και το μουσείο των Αρχανών μετατέθηκε από Κυριακή 31 Μαΐου το Σάββατο 23 Μαΐου.

Τυχόν αλλαγές θα ανακοινωθούν.

Σχόλια