default-image

Σεμινάριο χοροθεάτρου με το Δάφνι Κόκκινο

Πολιτισμός
Σεμινάριο χοροθεάτρου με το Δάφνι Κόκκινο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, αποφάσισε να τιμήσει τον Δάφνι Κόκκινο με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου, και ο Δάφνις με τη σειρά του ανταποδίδει την τιμή προσφέροντας ένα τριήμερο σεμινάριο για όσους ασχολούνται με το χορό.

Ο Δάφνις Κόκκινος - χορευτής από το 1993 του διάσημου Tanztheater Wuppertal Pina Bausch - υπήρξε βοηθός της θρυλικής Pina Bausch από το 2002 και εξακολουθεί να εργάζεται ως χορευτής και υπεύθυνος προβών του χοροθεάτρου μέχρι σήμερα. Παράλληλα διδάσκει σε σεμινάρια ανά τον κόσμο.

Πληροφορίες για το σεμινάριο

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 14, 15 και 16 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο εμπνευστής του, «είναι ένα από κοινού ταξίδι αναζήτησης όλων αυτών που μας κάνουν να κινούμαστε και να χορεύουμε»... Ξεκινά με ένα ζέσταμα στην μπάρα, σύγχρονο μάθημα χορού εμπνευσμένο από τον Hans Zullig και τον Alfredo Korvino. Στη συνέχεια ο Δάφνις διδάσκει μια σειρά κινήσεων, παροτρύνοντας τους μαθητές, ώστε να βρουν τις δικές τους κινήσεις. Δημιουργεί μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης, μέσα στην οποία αισθάνονται ελεύθεροι να εξερευνήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο και να ανιχνεύσουν συναισθήματα και επιθυμίες, που στη συνέχεια μεταμορφώνουν σε χορό και θέατρο.

Η μουσική για τον Δάφνι παίζει κυρίαρχο ρόλο, ως μέσο έμπνευσης για τη μετουσίωση των συναισθημάτων και του τρόπου κίνησης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές-τριες και χορογράφους, όχι κατ' ανάγκη επαγγελματίες αλλά με γνώσεις χορού.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν παρακαλούνται να στείλουν τα στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο), καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό στη διεύθυνση: [email protected] με θέμα email: "Daphnis Kokkinos". Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Το σεμινάριο θα ξεκινάει στις 11 π.μ. και θα τελειώνει στις 2 μ.μ.  Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

Υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης μέσω ΚΤΕΛ.

Πληροφορίες για τα δρομολόγια μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.ktelherlas.gr/page.php?cat_id=1&id=39.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δάφνις Κόκκινος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μεγάλωσε στο Πανόραμα του δήμου Μινώα Πεδιάδος και είναι το έκτο αγόρι της οικογένειάς του. Στα 15 του αποφασίζει να σπουδάσει μπαλέτο και οι γονείς του τον στηρίζουν ως το τέλος των σπουδών του. Τελειώνει την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα. Αφού χορεύει για ένα χρόνο στα "Χορικά" της Ζουζούς Νικολούδη, ταξιδεύει με το τρένο τρεις ολόκληρες ημέρες με προορισμό το Βούπερταλ και το χοροθέατρο της Pina Bausch.

Aπό το 1993 έως και σήμερα χορεύει στο Χοροθέατρο του Βούπερταλ "Tanztheater Wuppertal Pina Bausch". Από το 2002 υπήρξε βοηθός της θρυλικής χορογράφου και μετά το θάνατό της το 2009, έγινε υπεύθυνος προβών του χοροθεάτρου. Εδώ και 23 χρόνια ταξιδεύει ανά τον κόσμο, ερμηνεύοντας επί σκηνής ή προετοιμάζοντας έργα της Pina Bausch, ανάμεσα στα οποία "Iphigenie auf Tauris", "Sacre du printemps", "Kontakthof", "Arien", "1980", "Bandoneon", "Two Cigarettes in the Dark", "Viktor", "Ahnen", "Palermo-Palermo", "Bamboo Blues", "Agua", "Masurca Fogo", "Danzon", κ.ά. Συμμετείχε ως χορευτής στις ταινίες "Hable con ella" του Pedro Almodovar, "Pina" του Wim Wenders και ως χορογράφος στο φιλμ "Zenne the Dancer".

Η πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο "Addio Addio Amore" είναι αφιερωμένη στην Pina Bausch.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News