default-image

Πλήθος κόσμου στα Εγκώμια του Αγίου Νεκταρίου Μαλίων

Κρήτη
Πλήθος κόσμου στα Εγκώμια του Αγίου Νεκταρίου Μαλίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, συνεχίζοντας την παράδοση που η ίδια έχει δημιουργήσει, η Χορωδία Μαλίων έψαλε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στον Ιερό Ναό του Αγ. Νεκταρίου στα Μάλια, τα Εγκώμια.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε το ναό για να παρακολουθήσει σε κλίμα κατάνυξης, ευλάβειας και συγκίνησης τούς υπέροχους και αξεπέραστους ύμνους των Εγκωμίων, από τις μελωδικές φωνές της Χορωδίας υπό τη διεύθυνση-διδασκαλία του κ. Νίκου Αντωνακάκη.

Είναι γεγονός ότι η Χορωδία Μαλίων προσέφερε συγκίνηση, ανάταση ψυχής και γλυκές μελωδίες μέσα στη σιγαλιά της νύχτας, θυμίζοντας σε όλους τους Μαλιώτες ότι ο Σύλλογος Γυναικών Μαλίων, ο οποίος δημιούργησε και τη Χορωδία, παράγει πολιτισμό και κρατάει τις θρησκευτικές μας παραδόσεις ολοζώντανες.

Τέλος οι ιερείς της ενορίας των Μαλίων εμφανώς συγκινημένοι και ικανοποιημένοι από την απόδοση των κατανυκτικών αυτών ύμνων της Μ. Παρασκευής από τη Χορωδία, ευχαρίστησαν όλους όσους εργάστηκαν για να βγει όλο αυτό το αποτέλεσμα και εξήραν το πνεύμα συνεργασίας και συλλογικότητας που προϋποθέτει η ορθή λειτουργία μιας χορωδίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το να ψάλλει κανείς μόνος του είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να συντονιστούν οι πολλές φωνές σε μια ενιαία δοξολογία προς το Θεό και αυτό αποτελεί ταπείνωση και υπακοή στις υποδείξεις του χοράρχη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News