Πολιτισμός

Πασχαλινή τέχνη

Ο Μαριούτζ Ντουμπιέλ ποτέ δεν παρακολούθησε κάποια σχολή καλών τεχνών. Όμως κάθε χρόνο κάνει τη διαφορά στην Πολωνία δημιουργώντας τα πιο όμορφα Πασχαλινά αβγά με το μοναδικό του ταλέντο.

Ακολουθώντας τα μονοπάτια της παράδοσης της χώρας του για τη διακόσμηση των αβγών του Πάσχα και έχοντας πάθος με τα έργα μεγάλων μαέστρων της αναγέννησης καταφέρνει να συνδυάσει με έναν μοναδικό τρόπο έμπνευση μεράκι και ιστορία χρησιμοποιώντας παραδοσιακά υλικά.

Αφού βράσει τα αβγά σε ζωμό κρεμμυδιού χαράσσει την επιφάνεια του κελύφους με χαρτοκόπτη και αρχίζει το λεπτό έργο της διακόσμησης όπως κάνει πάντα εδώ και 15 χρόνια.

Με απόλυτη συγκέντρωση και ακρίβεια. Ο Ντουμπιέλ χρησιμοποιεί κάθε είδους αβγό αρκεί να είναι μεγάλο και κυρίως εκείνα από στρουθοκαμήλους ή χήνες και πάπιες ενώ για κάθε έργο τέχνης χρειάζεται από μια έως τρεις ώρες ανάλογα με το μέγεθος του κάθε αβγού.  

Τα αγαπημένα του θέματα είναι η Παρθένος με το Θείο Βρέφος με σημείο αναφοράς κορυφαία έργα της Αναγέννησης καθώς και άλλες θρησκευτικές παραστάσεις ενώ δεν λείπουν τα στοιχεία της φύσης.

Μόλις ολοκληρώσει κάθε αβγό χρησιμοποιεί βερνίκι για το γυάλισμα  αλλά και τη συντήρηση του κάθε έργου του ώστε να αντέξει στο χρόνο.

Σχόλια