Πολιτισμός

Απόψε η συναυλία με τον Αλ. Μυράτ

Στο Ηράκλειο συνεχίζεται σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 στις 21:30 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ο εαρινός κύκλος συναυλιών από το μουσικό σχήμα "Σύνολο 15+ ορχήστρα Κρήτης" υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού Αλέξανδρου Μυράτ.

Οι συναυλίες και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού παρουσιάζονται από την Περιφέρεια Κρήτης με τη στήριξη της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, και των Δήμου Αγίου Νικολάου, Ηρακλείου και Χανίων.

Χθες Κυριακή 5 Απριλίου ο κύκλος των συναυλιών άνοιξε με μεγάλη επιτυχία στον Αγ. Νικόλαο, και συνεχίζονται μετά το Ηράκλειο, αύριο Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου 2015 στην αίθουσα "Παντελή Πρεβελάκη" στο Ρέθυμνο και την Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στα Χανιά. Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι συντελεστές-συμμετέχοντες στις συναυλίες είναι: ο διευθυντής Ορχήστρας Αλέξανδρος Μυράτ, η υψίφωνος Κατερίνα Δοξαστάκη, η μέτζο σοπράνο Severine Maquaire, η χορωδία του δήμου Ηρακλείου υπό την διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως, η χορωδία "Cantilena" Χανίων υπό την διεύθυνση του Γιώργου Καλούτση, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση του "Συνόλου 15+Ορχήστρα Κρήτης" έχει ο Νίκος Περράκης.

Το πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας, περιλαμβάνει έργα φωνητικής και ορχηστρικής μουσικής των W. A. Mozart, J.S. Bach, G.B. Pergolesi, E. Elgar, G. Faure, J. Pachelbel και A. Part.

Σχόλια