Πολιτισμός

Εκδήλωση για το συγγραφικό έργο του Αντώνη Σανουδάκη

Εκδήλωση για το συγγραφικό έργο του Αντώνη Σανουδάκη-Σανούδου, διδάκτορος Θεολογίας, φιλολόγου, πρώην προϊσταμένου εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, πρώην επίκουρου καθηγητή της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, οργανώνει το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, σε συνεργασία με τις εκδόσεις "Ταξιδευτής", τον ερχόμενο Μάιο στο Ηράκλειο.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, από τις 19:30 έως τις 21:55, στην αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

19:30: Καλωσόρισμα από τον Κώστα Μουτζούρη, πρόεδρο του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας, χαιρετισμός από τις εκδόσεις "Ταξιδευτής" και λοιποί χαιρετισμοί.

19:45: Ομιλία Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ανδρέα Νανάκη, καθηγητή του ΑΠΘ, με θέμα "Το ιστορικο-θρησκευτικο-θεολογικό έργο του Αντώνη Σανουδάκη.

20:05: Ομιλία του κ. Γιώργου Μαργαρίτη, καθηγητή Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ με θέμα "Το ιστορικό-ιστοριογραφικό έργο του Αντώνη Σανουδάκη".

20:25: Ομιλία της κ. Ελπινίκης Νικολουδάκη-Σουρή, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το ποιητικό έργο του Αντώνη Σανουδάκη.

20:45: Ομιλία του κ. Ζαχαρία Κατσακού, ΜΑ Φιλολογίας με θέμα "Το πεζογραφικό έργο του Αντώνη Σανουδάκη".

21:05: Ομιλία κ. Ανθούλας Δανιήλ, διδάκτορος Φιλολογίας, κριτικού Λογοτεχνίας με θέμα "Η πληροφορητικότητα στο έργο του Αντώνη Σανουδάκη"

21:25: Παρεμβάσεις.

21:45: Αντιφώνηση του συγγραφέα.

21:55: Τέλος της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο κ. Γιάννης Δημητρακάκης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σχόλια