Πολιτισμός

Μουσική εκδήλωση για τα μοιρολόγια της Κρήτης με τον Λουδοβίκο

Το λαϊκό θρήνο μέσα από τα μοιρολόγια των γυναικών της Κρήτης θα παρουσιάσουν ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και οι συνεργάτες του με τη συνοδεία μαντολίνου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο "Πού πας με τέτοιαν άνοιξη, καλέ μου", που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου το Σάββατο του Λαζάρου, στις 7 το απόγευμα, στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Χανίων.

«Η μελαγχολική ομορφιά του μοιρολογιού, χωρίς προσποίηση, όπως είχε πει ο Μάνος Χατζιδάκις, γι' αυτά τα άσματα του Λουδοβίκου...», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων χθες η αντιδήμαρχος αρμόδια σε θέματα πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τραγούδια που προέρχονται από την ανάγκη να ειπωθεί ο πόνος του ανθρώπου για το φευγιό των δικών του.

«Η γνησιότητα, η αλήθεια και το δύσκολο της αποδοχής του θανάτου κάνουν τα μοιρολόγια μουσικούς δρόμους για να πούμε τη μοίρα και να θρηνήσουμε τον άδικο χαμό», ανέφερε η κ. Περράκη, επισημαίνοντας ότι η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι δωρεάν, ενώ όσοι προσέλθουν θα μπορούν να ενισχύσουν, αν το επιθυμούν, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χανίων και τα συσσίτια της ΙΜΚΑ, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην εκδήλωση απηύθυνε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Λιονάκης, αναφερόμενος στο φιλανθρωπικό σκοπό της εκδήλωσης ενόψει του Πάσχα.

Σχόλια