default-image

Ρ. Γαλανάκη: "Η άκρα ταπείνωση"

Πολιτισμός
Ρ. Γαλανάκη: "Η άκρα ταπείνωση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκδόσεις "Καστανιώτη", παρουσιάζουν το βιβλίο "Η άκρα ταπείνωση" της Ρέας Γαλανάκη. Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για την ανθρωπιά και την αγάπη στην Αθήνα της κρίσης.

Αθήνα, Φεβρουάριος 2012: Μία πόλησ τις φλόγες, μία κοινωνία σε σπαραγμό, δύο γυναίκες στην κόλαση.

Μία πρώην φιλόλογος και μία πρώην ζωγράφος, που βρίσκονται να συγκατοικούν σε ένα "ξενώνα" του υποβαθμισμένου κέντρου, βγαίνουν κρυφά στις διαδηλώσεις. Η λοξή ματιά τους εισδύει - με το δικό της τρόπο - στην αόρατη πλευρά των βίαιων συγκρούσεων.

Πανικοβάλλονται, χάνονται μέσα στη δική τους πόλη, χωρίς όμως να χάσουν την προσωπική τους αίσθηση πραγμάτων. Επιστρέφοντας είναι πιο κοντά στην ανέφικτη Ιθάκη. Ο αναρχικός γιος της μίας, ο χρυσαυγίτης μίας τρίτης που τις φροντίζει, μία νεαρή μετανάστρια και το παιδί της, ο γιατρός και η κοινωνική λειτουργός, τα φαντάσματα ενός ετοιμόρροπου αθηναϊκού σπιτιού και οι νεοάστεγοι διασταυρώνονται με ποικίλους τρόπους μαζί τους είτε στη σπαρασσόμενη πόλη είτε λίγο αργότερα.

Σε αυτό το ανθρωποκεντρικό πολιτικό μυθιστόρημα, η απερχόμεν γενιά του Πολυτεχνείου ανοίγει τον δύσκολο, τονα ναγκαίο, αν όχι και μοιραίο διάλογό της με τις σημερινές εξεγέρσεις, με τα εμβληματικά γεγονότα, με την ανατροπή της ζωής τα τελευταία χρόνια, με τη μνήμη αλλά και με την άκρα ταπείνωση του άστεως.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News