default-image

Στη Λένα Δροσάκη το βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Πολιτισμός
Στη Λένα Δροσάκη το βραβείο Μελίνα Μερκούρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Λένα Δροσάκη διαδέχθηκε την Γιούλικα Σκαφιδά και είναι η φετινή νικήτρια του βραβείου Μελίνα Μερκούρη στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη για ένατη χρονιά.

H Λένα Δροσάκη επιβραβεύτηκε  για τις υπέροχες ερμηνείες της στις παραστάσεις της ομάδας Bijoux de Kant, «Ramona Travel - Η γη της καλοσύνης» και «Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη.

Δικαιωμένη για την «απέραντη αγάπη» που νιώθει για το θέατρο δήλωσε η βραβευμένη ηθοποιός και αφιέρωσε το βραβείο σε όλους τους νέους ηθοποιούς που «παλεύουν παρά τις αντίξοες συνθήκες». Παράλληλα, εξέφρασε τη συγκίνησή της, και ευχαρίστησε τον Γιάννη Σκουρλέτη και την ομάδα Bijoux de Kant για τα θεατρικά «ταξίδια» που έκανε μαζί τους.

Ευχαριστώντας γονείς και φίλους, ανέφερε ότι όσοι της συμπαραστέκονται κάνουν όνειρό τους το όνειρό της.

Αυτή την περίοδο η Δροσάκη παίζει στην παράσταση "Η Λίλα λέει" στο θέατρο Τέχνης και από τις 17 Απριλίου θα ανέβει ξανά το "Αχ" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Κάθε χρονιά, η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την πολυπόθητη καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραλαμβάνει από την προηγούμενη νικήτρια και παραδίδει στην επόμενη και το βραβείο ανέρχεται στα 3.000 ευρώ.

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου(πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).

Υποψήφιες για το βραβείο ήταν επίσης οι: 

ΗΛΙΑΝΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ

«Τίρζα η βασίλισσα του ήλιου»

Συγγραφέας: Arnon Grunberg

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Θέατρο: Θέατρο Ιλίσια

ΑΝΘΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΟΥ

Συγγραφέας: Μαριάννα Κάλμπαρη

Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης

Θέατρο: Θέατρο Τέχνης

ΕΛΙΝΑ ΡΙΖΟΥ

«Bitch Boxer»

Συγγραφέας: Charlotte Josephine

Σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου

Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Συγγραφέας: Ευριπίδης Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζάς

Χώρος: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου/Πειραιώς 260 (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News