Πολιτισμός

Εκδήλωση με τον Μάνο Κοντολέων

Εκδήλωση αφιερωμένη στον συγγραφέα Μάνο Κοντολέων, οργανώνουν οι εκδόσεις "Πατάκη", η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών "Νίκος Καζαντζάκης" και ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Ηρακλείου, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα "Καστελλάκη" του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, πλατεία Θεοτοκοπούλου).

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ίδιος συγγραφέας και παράλληλα θα φωτίσουν διάφορες πτυχές του έργου του οι:

* Μαρία Καδιανάκη (σχολική σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην 7η Περιφέρεια Ηρακλείου).  

* Μάνος Κοντολέων (ο συγγραφέας της αμφισβήτησης της λήθης. Mία προσέγγιση του έργου του για παιδιά και εφήβους).    

β) Ειρήνη Σπυριδάκη (φιλόλογος)

Τίποτα από εκείνον δε φαίνεται (;). Αποκαλύπτοντας την πολυδιάστατη συγγραφική προσωπικότητα του Μάνου Κοντολέων μέσα από το λογοτεχνικό έργο του για ενήλικες.                                                                                                                                   

Την εκδήλωση θα συντονίζει η Λίζα Σκλάβου, φιλόλογος.

Βιογραφικά ομιλητών

Η Μαρία Καδιανάκη είναι σχολική σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην 7η Περιφέρεια Ηρακλείου. Διδάσκει στο παιδαγωγικό τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ μεθοδολογία εκπαιδευτικής έρευνας, εκπαιδευτική ψυχολογία και διδακτική.

Έχει διδακτορικό στις επιστήμες αγωγής και μεταπτυχιακό στη διαχείριση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την εκπαιδευτική αξιολόγηση με εστίαση στην αυτοαξιολόγηση εκπαιδευτικού, τη σχολική αποτελεσματικότητα με εστίαση στην αποτελεσματική διδασκαλία - επικοινωνία των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία, την έρευνα δράση και την αξιολόγηση σχολικών εγχειριδίων.    

Η Ειρήνη Σπυριδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έκανε μεταπτυχιακά στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως Φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σχόλια