Πολιτισμός

"Η πολιορκία του Χάνδακα θα έπρεπε να διδάσκεται" (Ηχητικό)

«Η πολιορκία του Χάνδακα, είναι η μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια πολιορκία στην παγκόσμια Ιστορία», είπε μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη, η συγγραφέας (γιατρός στο επάγγελμα) Νεκταρία Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα.

« Κανονικά θα έπρεπε να διδάσκεται, ωστόσο ουσιαστικά είναι άγνωστη» πρόσθεσε.

Η συζήτηση, έγινε με αφορμή την  παρουσίαση του βιβλίου της Νεκταρίας Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα "Τα θεριά της Μεσογείου", τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο Atlantis (αίθουσα Πασιφάη ΙΙ).

«Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που θα μπορούσε να αποτελέσει την αφορμή για να ψάξει κανείς την ιστορία», ανέφερε η συγγραφέας..

Ακούστε περισσότερα

"Τα θεριά της Μεσογείου" είναι ένα μυθιστόρημα που το ιστορικό του πλαίσιο είναι ο πόλεμος ανάμεσα στους Βενετούς και τους Οθωμανούς για την κατάληψη της Κρήτης. Θα ξεκινήσει το 1645 και θα τελειώσει το 1669.

Τα δυο πρώτα χρόνια πέρασαν για την κατάκτηση του νησιού, ενώ τα υπόλοιπα είκοσι δύο χρόνια για την πολιορκία της πρωτεύουσας του, του Χάνδακα. Τετρακόσια πενήντα χρόνια η Κρήτη αποτελούσε κτήση της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας του Ανδρία. Οι Βενετοί ενδιαφέρονταν για τους τόπους-κλειδιά, για τα θαλάσσια περάσματα...

Πολλά χριστιανικά κράτη θα εμπλακούν στον πόλεμο, θα εξελιχθεί σε πόλεμο ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση μα θα μείνει στην Ιστορία ως ο Κρητικός Πόλεμος.

Την παρουσίαση θα χαιρετίσουν οι:

Άννα Ασημακοπούλου, νομικός και βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθηνών

Σταύρος Σηφάκης, γυναικολόγος, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικης Ιατρικής

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Νίκη Ι. Αγνάντη, ομότιμη καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Στέφανος Γερουλάνος, καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Ζυρίχης και τέως καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Σχόλια