Πολιτισμός

"Τα θεριά της Μεσογείου": Τη Δευτέρα η παρουσίαση

"Τα θεριά της Μεσογείου" είναι ο τίτλος του βιβλίου της Νεκταρίας Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα το οποίο κάνει την επίσημη πρώτη του εμφάνιση στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 8 μ.μ.

Το "ταξίδι" του βιβλίου ξεκινάει στο ξενοδοχείο Atlantis (αίθουσα Πασιφάη ΙΙ) ενώ το "παρών" στην παρουσίαση του βιβλίου θα δώσει μεταξύ άλλων και η βουλευτής της Ν.Δ. Άννα Ασημακοπούλου.

Την παρουσίαση θα χαιρετίσουν οι:

Άννα Ασημακοπούλου, νομικός και βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθηνών

Σταύρος Σηφάκης, γυναικολόγος, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικης Ιατρικής

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Νίκη Ι. Αγνάντη, ομότιμη καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Στέφανος Γερουλάνος, καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Ζυρίχης και τέως καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το βιβλίο "Τα θεριά της Μεσογείου" παρουσιάζουν οι εκδόσεις "Ωκεανίδα" και τo Public Ηρακλείου.

"Τα θεριά της Μεσογείου" είναι ένα μυθιστόρημα που το ιστορικό του πλαίσιο είναι ο πόλεμος ανάμεσα στους Βενετούς και τους Οθωμανούς για την κατάληψη της Κρήτης. Θα ξεκινήσει το 1645 και θα τελειώσει το 1669.

Τα δυο πρώτα χρόνια πέρασαν για την κατάκτηση του νησιού, ενώ τα υπόλοιπα είκοσι δύο χρόνια για την πολιορκία της πρωτεύουσας του, του Χάνδακα. Τετρακόσια πενήντα χρόνια η Κρήτη αποτελούσε κτήση της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας του Ανδρία. Οι Βενετοί ενδιαφέρονταν για τους τόπους-κλειδιά, για τα θαλάσσια περάσματα...

Πολλά χριστιανικά κράτη θα εμπλακούν στον πόλεμο, θα εξελιχθεί σε πόλεμο ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση μα θα μείνει στην Ιστορία ως ο Κρητικός Πόλεμος.

Σχόλια