Πολιτισμός

To καλλιτεχνικό δίδυμο El Ka στον Κοινωνικό Χώρο

Το εικαστικό δίδυμο El Ka (Γαλλία-Βέλγιο) θα βρίσκεται στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 7 μ.μ. για να παρουσιάσει τη δουλειά του και να μιλήσει για την εμπειρία του από την περιοχή του Αμαρίου, όπου ήρθε να δημιουργήσει στο πλαίσιο της 5ης περιόδου του artAmari Residency.

Οι El Ka είναι το καλλιτεχνικό σχήμα που φιλοξενεί αυτή την περίοδο το artAmari Residency, μετά από ανοιχτό διαγωνισμό. Πρόκειται για ένα ζευγάρι νομάδων/εικαστικών που δημιουργεί φωτογραφία, βίντεο και εγκαταστάσεις. Το πρότζεκτ που δουλεύουν αυτή την περίοδο λέγεται "Flying Sculptures", δηλαδή "Ιπτάμενα Γλυπτά". Πρόκειται για εφήμερα "γλυπτά" από υλικά που βρίσκουν στις περιηγήσεις τους. Σκουπίδια στην πραγματικότητα, που αποκτούν όμως γλυπτική διάσταση και εικαστική αξία τη φευγαλέα στιγμή της φωτογράφησης. Με αυτό τον τρόπο "χαρτογραφούν" διαφορετικά μέρη του πλανήτη, κάνοντας ένα σιωπηλό σχόλιο για τον καταναλωτισμό μέσα από μια δυνατή εννοιολογική όσο και καλαίσθητη φωτογραφική σειρά.

Σκοπός του artAmari Residency είναι να δημιουργηθούν πολιτισμικές γέφυρες ανάμεσα στην περιοχή του Αμαρίου και ξένους πολιτισμούς μέσω των εικαστικών τεχνών. Να γνωρίσουν καλλιτέχνες από άλλες χώρες την ομορφιά και τη μοναδικότητα του τόπου, αλλά κι ο τοπικός πληθυσμός να προσεγγίσει και να εξοικειωθεί με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία.

Θα προηγηθεί μικρή εισαγωγή στην έννοια του residency γενικά και της πορείας του artAmari τα τελευταία δύο χρόνια. Το artAmari Residency διοργανώνεται από την εικαστικό Αγγελική Δουβέρη και βασίζει την εξέλιξη και την ανάπτυξή του σε συνεργασίες. Η προσπάθεια καταγράφεται σταδιακά στο και στο

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη, ενώ, όπως σημειώνεται, συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Σχόλια