Πολιτισμός

"Τα θεριά της Μεσογείου" στο Public Ηρακλείου

Το μυθιστόρημα με τίτλο "Τα θεριά της Μεσογείου" της Νεκταρίας Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα θα παρουσιάσουν οι εκδόσεις "Ωκεανίδα" και τo Public Ηρακλείου, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο "Atlantis" (αίθουσα Πασιφάη ΙΙ), Υγείας 2, Ηράκλειο. "Τα θεριά της Μεσογείου", είναι ένα μυθιστόρημα που το ιστορικό του πλαίσιο είναι ο πόλεμος ανάμεσα στους Βενετούς και στους Οθωμανούς για την κατάληψη της Κρήτης. Θα ξεκινήσει το 1645 και θα τελειώσει το 1669.

Τα δυο πρώτα χρόνια πέρασαν για την κατάκτηση του νησιού, ενώ τα υπόλοιπα είκοσι δύο χρόνια για την πολιορκία της πρωτεύουσας του, του Χάνδακα. Τετρακόσια πενήντα χρόνια η Κρήτη αποτελούσε κτήση της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας του Ανδρία. Οι Βενετοί ενδιαφέρονταν για τους τόπους κλειδιά, για τα θαλάσσια περάσματα...

Πολλά χριστιανικά κράτη θα εμπλακούν στον πόλεμο, θα εξελιχθεί σε πόλεμο ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση μα θα μείνει στην Ιστορία ως ο Κρητικός πόλεμος.

Την παρουσίαση θα χαιρετίσουν οι κ. Άννα Ασημακοπούλου (νομικός, βουλευτής Ν.Δ. στη Β' Αθηνών) ο κ. Σταύρος Σηφάκης (γυναικολόγος, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: κ. Νίκη Ι. Αγνάντη (ομότιμη καθηγήτρια παθολογικής ανατομικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), ο κ. Στέφανος Γερουλάνος (καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Ζυρίχης και τέως καθηγητής Ιστορίας και Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).

Σχόλια