Πολιτισμός

Συναυλία με έργα για δύο κιθάρες βραβευμένων καλλιτεχνών

Το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης διοργανώνει συναυλία, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, με έργα για δύο κιθάρες των βραβευμένων κιθαριστών Βιργινίας Αμαριωτάκη και Μανώλη Βροντινού την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, και ώρα 20:30, στην αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου Ηρακλείου. Θα ακουστούν έργα Piazzola, Albeniz, de Falla, Αντωνίου, Κουρουπoύ και Τζωρτζινάκη.

Η συναυλία διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια του 17ου Φεστιβάλ Κιθάρας που θα πραγματοποιηθεί στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης από σήμερα Παρασκευή 20 έως τις 22 Μαρτίου 2015.

Στα πλαίσια του 17ου Φεστιβάλ Κιθάρας διοργανώνονται ακόμη στην αίθουσα συναυλιών του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης (οδός Γερωνυμάκη 11) 3 ρεσιτάλ νέων καλλιτεχνών, με ελεύθερη είσοδο:

*20/03/2015, ώρα 20:00, Ρεσιτάλ κιθάρας Δημήτρη Βαρδάκη

*20/03/2015, ώρα 21:00, Ρεσιτάλ κιθάρας Χριστίνας Καλαμπόκη

*21/03/2015, ώρα 21:00, Ρεσιτάλ κιθάρας Μάνου Πλουμίδη

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης (Γερωνυμάκη 11, τηλ. 2810 222221 και 2810 242474) και Πατριάρχου Γρηγορίου E' 25 (τηλ. 2810 325032), www.sinodio.gr

Η Βιργινία Αμαριωτάκη και ο Μανώλης Βροντινός

Διπλωματούχοι-αριστούχοι μαθητές και οι δύο του Ευάγγελου Ασημακόπουλου από τα Ωδεία Athenaeum και Εθνικό Ωδείο Αθηνών αντίστοιχα, η Βιργινία Αμαριωτάκη και ο Μανώλης Βροντινός, με καταγωγή από την Κρήτη, έχουν να επιδείξουν μια πλούσια σολιστική δράση πριν αρχίσουν να εμφανίζονται σε συναυλίες ως ντουέτο, ενώ στο ενεργητικό τους καταγράφονται ρεσιτάλ τους σε αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2008 η Βιργινία Αμαριωτάκη κατέκτησε το Α΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό Κιθάρας του Φεστιβάλ της Πάτρας, και στη συνέχεια συνέπραξε με διακεκριμένους μουσικούς (Άρης Γαρουφαλής, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου) καθώς και ως σολίστ με την ορχήστρα Πατρών.

Το 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Asturias". Διδάσκει κιθάρα στα Ωδεία Φ. Νάκας και Athenaeum.

Ο Μανώλης Βροντινός απέσπασε το Α' Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας "Αρχάνες 2000" καθώς και το Β' Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Riviera Guitar Festival της Ιταλίας.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Καμεράτα και την Ορχήστρα των Χρωμάτων, καθώς και με το Μουσικό Σύνολο ALEA III της Ορχήστρας της Βοστόνης. Συνεργάζεται πραγματοποιώντας ρεσιτάλ και συναυλίες με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών. Διδάσκει κιθάρα στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης.

Επιστέγασμα των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του ντουέτου είναι το κονσέρτο για δύο κιθάρες και ορχήστρα, που πρόσφατα έγραψε και αφιέρωσε σ' αυτούς ο διαπρεπής συνθέτης και ακαδημαϊκός Θόδωρος Αντωνίου, του οποίου η Α' παγκόσμια εκτέλεση θα γίνει τον προσεχή Μάιο στην Αθήνα.

Σχόλια