Πολιτισμός

"Το θαύμα της μετανάστευσης των πουλιών" στο ΜΦΙΚ

Στα πλαίσια των πρωινών Σαββάτου (1ο και 3ο Σάββατο κάθε μήνα) με τους επιστήμονες του Μουσείου, που διοργανώνονται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα "Το θαύμα της μετανάστευσης των πουλιών".

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση-πρόσκληση των υπευθύνων του Μουσείου:

«"Χελιδόνι πέταξε, ήβρε πύργο και έκατσε και χαμοκελάδησε

Μάρτη, Μάρτη μου καλέ μου Μάρτη,  

Μάρτη μου, καλέ και Απρίλη θαυμαστέ…"

(Παραδοσιακά κάλαντα)

Ελάτε το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 για να γνωρίσετε από κοντά έναν επιστήμονα που ασχολείται με τα πουλιά, να ερευνήσουμε, να παίξουμε, να φτιάξουμε κατασκευές και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικές με τη μετανάστευση των πουλιών».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

-11:00-12:00: Συζήτηση στην αίθουσα πολυμέσων με θέμα "Το θαύμα της μετανάστευσης" από τον Μιχ. Δρετάκη, ορνιθολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

-12:00-14:00: Χελιδονίσματα 2015: Κατασκευή φωλιάς πουλιών (παράλληλη εκδήλωση με τη στήριξη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας) - Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες άνω των  8 ετών).

-12:00-14:00: "Καλωσορίζουμε την άνοιξη με παραδοσιακά ανοιξιάτικα κάλαντα" - Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες άνω των 6 ετών).

-12:00-14:00: "Κατασκευάζουμε χελιδονάκια και στέλνουμε τα δικά μας μηνύματα για να υποδεχτούμε την άνοιξη".

H γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ, ενώ για τα μέλη του Συλλόγου "Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης" η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Σημειώνεται τέλος ότι η επόμενη εκδήλωση (Σάββατο 4/4/2015) αφορά στο θαυμαστό κόσμο των αβγών!

Σχόλια