Πολιτισμός

Έξι κύκλοι τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι στον Άγιο Νικόλαο

Η ερμηνεία των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι είναι ψηλά στις προτεραιότητες των τριών μουσικών, Ανδρέα Καρακότα, Τατιάνας Ζωγράφου και Θόδωρου Κοτεπάνου, οι οποίοι έχουν τις καλλιτεχνικές τους ρίζες στο λυκόφως της φυσικής παρουσίας του μεγάλου Έλληνα. Εδώ και χρόνια ανθίζουν και καρποφορούν καλλιεργώντας την πολύτιμη κληρονομιά του.

Ο Ανδρέας Καρακότας έχει για εφόδιο την εμπιστοσύνη και τη διδαχή του δημιουργού για την ερμηνεία του όψιμου κύκλου του "Τα τραγούδια της αμαρτίας".

Η Τατιάνα Ζωγράφου, ταλαντούχα δημιουργός η ίδια, αφιερώνει την ερμηνευτική της τέχνη αποκλειστικά στα "δύσκολα" τραγούδια του συνθέτη με το μίγμα πιστότητας και φρεσκάδας που αυτά απαιτούν.

Ο Θόδωρος Κοτεπάνος αξιοποιεί αδιάκοπα το ιδιότυπο χρίσμα που κέρδισε με την επταετή συνεργασία του με τον Μάνο Χατζιδάκι ως πιανίστας, βοηθός και ενορχηστρωτής του.

Ακολουθώντας το μοντέλο των συναυλιών που ο ίδιος ο συνθέτης προτιμούσε το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στο κινηματοθέατρο REX και ώρα 20:30 θα παρουσιαστούν εκτενείς συλλογές τραγουδιών, οι λεγόμενοι "κύκλοι" που απαρτίζουν ο καθένας ένα ξεχωριστό ενιαίο έργο.

Οι "κύκλοι" αυτής της συναυλίας είναι οι εξής: "Τα Παράλογα", "Χωρίον ο πόθος", "Σκοτεινή μητέρα", "Για την Ελένη", "Τα τραγούδια της αμαρτίας" και "Οι Μπαλάντες της οδού Αθηνάς"

Η προπώληση των εισιτηρίων στον Άγιο Νικόλαο θα γίνεται στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο Ωδείο Τέχνης Κρήτης

Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 € προπώληση (12€ γενική είσοδος).

Σχόλια