Πολιτισμός

B' κύκλος κινηματογραφικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς

Συνεχίζεται αύριο Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 έως και το Σάββατο 14 Μαρτίου 2014 ο Β' κύκλος κινηματογραφικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου με τίτλο "CAMERA ON", με εμψυχωτή τον Μανόλη Σφακιανάκη, σεναριογράφο-σκηνοθέτη.

Τα σεμινάρια συνδιοργανώνουν το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού και θα διεξαχθούν στην αίθουσα "Οδυσσέας Ελύτης" του Κοινωνικού Χώρου Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Άγιο Δημήτριο).

Τα σεμινάρια έχουν ως στόχο την εξοικείωση των εκπαιδευτικών στις βασικές αρχές που συνθέτουν την έννοια του κινηματογράφου, καθώς και την πρακτική εφαρμογή τους. Μέσα από τα σεμινάρια επιδιώκεται να δοθούν στους εκπαιδευτικούς οι απαραίτητες γνώσεις, πληροφορίες, στοιχεία και πρακτικές οδηγίες, που θα αποτελέσουν ερεθίσματα στη φαντασία τους για επεξεργασία σεναριακών ιδεών και παραγωγή ταινιών μικρού μήκους με τους μαθητές τους στο πλαίσιο ποικίλων δράσεων των σχολείων. ¨

Το πρόγραμμα του Β' κύκλου έχει ως εξής:

Β' κύκλος κινηματογραφικών σεμιναρίων

• Πέμπτη 12-03-2015 και ώρα 17:00-21:00

Πώς κατασκευάζεται μία ταινία: α) προπαραγωγή (preproduction), β) γυρίσματα, γ) μεταπαραγωγή (postproduction)

Τα τρία βασικά είδη ταινιών: α) μυθοπλασία, β) ντοκιμαντέρ, γ) spot

• Παρασκευή 13-03-2015 και ώρα 17:00-21:00

α) συγγραφή σεναρίων, β) συγκρότηση ομάδων εργασίας, γ) μοίρασμα ρόλων - καθορισμός συντελεστών, δ) γυρίσματα

• Σάββατο 14-03-2015 και ώρα 10:00-14:00

α) συγγραφή σεναρίων, β) συγκρότηση ομάδων εργασίας, γ) μοίρασμα ρόλων - καθορισμός συντελεστών, δ) γυρίσματα.

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Σχόλια