Πολιτισμός

Η θεατρική παράσταση "Ψύχωση" στον "Βιτσέντζο Κορνάρο"

Η παράσταση "Ψύχωση" είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ βασισμένο στο κείμενο 4.48 Psychosis της Sarah Kane. Μια νεαρή κοπέλα, αποκλεισμένη από τη ζωή στο διαμέρισμα της πολεμάει με τις τραυματικές αναμνήσεις και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες της. Εκτός από τον κοινωνικό περίγυρο, εδώ μοιάζει να είναι ένοχο για την κατάσταση του και το ίδιο το άτομο, που παραδόθηκε στις αυταπάτες, τις ανέφικτες επιδιώξεις και τις επιταγές ενός κόσμου που στήθηκε γύρω του σαν παγίδα.

Η θεατρική παράσταση ανεβαίνει στον κινηματογράφο "Βιτσέντζος Κορνάρος" την Παρασκευή 20 Μαρτίου, το Σάββατο 21, την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Μαρτίου. Ώρα έναρξης 21:30.

Ο αγώνας δραπέτευσης από την υπαρξιακή κατάρρευση και την εμπόλεμη ζώνη στην οποία μετατράπηκε η καθημερινότητα, ο αγώνας υπεράσπισης της αγάπης και της ύστατης ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η ανέλπιδη κραυγή ενάντια σε όλα όσα μας έκλεισαν σε ένα φαύλο κύκλο χωρίς έξοδο διαφυγής είναι τα θέματα που κρύβονται στον πυρήνα αυτής της παράστασης.

Η σκοτεινή ποιητική ματιά του Τάσου Σαγρή για τη ζωή στις σύγχρονες μητροπόλεις συναντιέται με τον ήχο της ατέρμονης ψυχικής πίεσης του Biomass, τις αποσπασματικές αναμνήσεις από ηχοτοπία των JoyDivision, των Cure και την μελαγχολία της Lana Del Rey, τα φρενήρη video art παραληρήματα της Άλκιστης Καφετζή και του Εργαστηρίου Οπτικών Τεχνών του Κενού Δικτύου, τους εξπρεσιονιστικούς φωτισμούς του Γιώργου Παπανδρικόπουλου και την ιστοριογραφική ατμόσφαιρα του Σκωτσέζου συνεργάτη του σκηνοθέτη της ταινίας Trainspotting Dany Boyle, σκηνογράφο Κenny Mac Lellan

Σκηνοθεσία: Τάσος Σαγρής. Παίζoυν: Σίσσυ Δούτσιου. M.Ρ. Παναγάκη, Η. Γκοτζαρίδη, Α. Σπανίδου. Μουσική: Βiomass. +Lana Del Rey, The Cure, Joy Division. Video Art: Aλκιστη Καφετζή, Void Optical Art Laboratory. Σκηνικά: Κenny Mac Lellan. Φωτισμοί: Γιώργος Παπανδρικόπουλος.

Γενική Είσοδος 10 ευρώ.

Τηλ. Κρατήσεων Θέσεων 2815/103.102-2810/823.813.

Κιν/φος Βιτσέντζος Κορνάρος. Οδός Μαλικούτη 18, Ηράκλειο Κρήτης.

Σχόλια