default-image

Νέα έκδοση και ιστοσελίδα με φόντο το θρησκευτικό τουρισμό

Κρήτη
Νέα έκδοση και ιστοσελίδα με φόντο το θρησκευτικό τουρισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στόχο την προώθηση και ανάδειξη του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού στην Κρήτη, παρουσιάστηκε σήμερα σε συνεργασία Περιφέρειας και Αρχιεπισκοπής η σημαντική έκδοση βιβλίου με τίτλο "Χριστιανικά μνημεία της Κρήτης" στην αγγλική και τη ρωσική γλώσσα, μετά από την πρώτη έκδοσή του στην ελληνική γλώσσα. Παράλληλα παρουσιάστηκε και η διαδικτυακή πύλη http://orthodoxcrete.com που από σήμερα αποτελεί στο διαδίκτυο την "είσοδο" στον εκκλησιαστικό και πολιτισμικό πλούτο της Εκκλησίας της Μεγαλονήσου προς τους διαδικτυακούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η παρουσίαση της έκδοσης αλλά και της διαδικτυακής πύλης έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Νίκου Ραπτάκη, του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη, του αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Αρχιμανδρίτη Κύριλλου Διαμαντάκη, του υπογραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτη Πρόδρομου Ξενάκη και του τεχνικού συμβούλου Γιώργου Τζατζάνη.

Η αγγλική και η ρώσικη έκδοση.

Η έκδοση του βιβλίου "Χριστιανικά Μνημεία της Κρήτης" αλλά και η δημιουργία της διαδικτυακής πύλης, όπως τονίστηκε από κοινού από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, αποτελούν ένα ακόμα «καρπό» της καλής συνεργασίας της Εκκλησίας Κρήτης με την Περιφέρεια Κρήτης δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους αναγνώστες να διαβάσουν και να περιηγηθούν διαδικτυακά στα ιστορικά -χριστιανικά μνημεία της Κρήτης. Κύριος στόχος, όπως είπαν, Εκκλησίας Κρήτης και Περιφέρειας Κρήτης, που χρηματοδότησε το εγχείρημα, η περαιτέρω ενίσχυση του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού στο νησί μας.

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η άριστη σχέση της Εκκλησίας της Κρήτης με την Περιφέρεια. Υποστηρίξαμε αυτή την προσπάθεια για την ενίσχυση του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού και θεωρώ ότι και με την έκδοση του τρίγλωσσου βιβλίου αλλά και με την ιστοσελίδα θα δοθεί η δυνατότητα σε πάρα πολλούς επισκέπτες, Έλληνες και ξένους τουρίστες να δουν, να διαβάσουν για τα χριστιανικά μνημεία της Κρήτης. Εμείς είμαστε δίπλα στην Εκκλησία της Κρήτης, θέλουμε να ενισχύσουμε το θρησκευτικό τουρισμό», ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Ειρηναίος ευχαριστώντας για τη συνεργασία την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη είπε: «Η Εκκλησία Κρήτης ευχαριστεί θερμά τον κ. Αρναουτάκη για αυτή την ενέργεια, η οποία προβλέπεται να βοηθήσει στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, και ιδιαιτέρως του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού».

Μέσα από τις 421 σελίδες του βιβλίου, οι επισκέπτες-αναγνώστες μπορούν να γνωρίσουν το μακρόχρονο θρησκευτικό πολιτισμό της Κρήτης, σημαντικά χριστιανικά λατρευτικά μνημεία, τόσο της υπαίθρου, των αστικών κέντρων και να ακολουθήσουν θρησκευτικές διαδρομές του νησιού, ανά Ιερά Μητρόπολη της Κρήτης.

Η Εκκλησία της Κρήτης για την ολοκλήρωση του βιβλίου απευθύνθηκε σε αρχαιολόγους επιστήμονες της Κρήτης, οι οποίοι κατέγραψαν υπεύθυνα και επιστημονικά τεκμηριωμένα τα σπουδαιότερα χριστιανικά μνημεία του τόπου μας, συνδέοντάς την εκκλησιαστική ιστορία με τα μονοπάτια και τις διαδρομές της πίστης μας».

Ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Κύριλλος Διαμαντάκης ανέφερε: «Για την έκδοση αυτή αξίζουν ολόθυμες ευχαριστίες στη Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας Κρήτης "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ", υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, καθώς και στη Συνοδική Επιτροπή επί του Θρησκευτικού Τουρισμού, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκταρίου. Ευχαριστίες, επίσης, οφείλονται στα στελέχη της μη κυβερνητικής αυτής οργάνωσης "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ" για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού».

Τα βιβλία - αγγλόφωνη και ρωσόφωνη έκδοση - θα διατεθούν δωρεάν στις πρεσβείες ξένων αντιπροσωπειών στη χώρα μας, στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, στους τουριστικούς κόμβους και στους φορείς του τουρισμού της Κρήτης. Σημειώνεται ότι η ελληνική έκδοση έχει προκαλέσει το ζωηρό ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων των γραμμάτων, του τουρισμού και του πολιτισμού. Επίσης η έκδοση στα αγγλικά και τα ρωσικά θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τους υπεράριθμους αλλοδαπούς επισκέπτες της Μεγαλονήσου.

"Ορθόδοξη Κρήτη", μια νέα δικτυακή πύλη

Παράλληλα, σήμερα παρουσιάστηκε και η νέα διαδικτυακή πύλη http://orthodoxcrete.com η οποία θα αποτελέσει την "είσοδο" στον εκκλησιαστικό και πολιτισμικό πλούτο της Εκκλησίας της Μεγαλονήσου προς όλους τους διαδικτυακούς επισκέπτες από όλον τον κόσμο, ενισχύοντας το θρησκευτικό-προσκυνηματικό τουρισμό.

Η διαδικτυακή πύλη ενημερώνει για τα εκκλησιαστικά μνημεία της Μεγαλονήσου, μέσα από συγκεκριμένες θρησκευτικές διαδρομές. Οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν την εκκλησιαστική παράδοση της Κρήτης, μέσα από τα μοναστήρια, τους καταγεγραμμένους ιστορικούς ναούς με τοιχογραφίες απαράμιλλου κάλλους και τέχνης, τα μουσεία, τα σκευοφυλάκια, τα κειμήλια, και να πληροφορηθούν για τις Εκκλησιαστικές εορτές, τα ήθη και έθιμα που σχετίζονται με την πλούσια θρησκευτική ιστορία και κληρονομιά της Κρήτης.

Στη δικτυακή πύλη προβάλλονται θρησκευτικές διαδρομές της Κρήτης, οι οποίες αποτελούν καινοτόμο τουριστικό και πολιτιστικό βήμα, που απευθύνεται σε όλους τους επισκέπτες της Κρήτης, στους αναζητητές και λάτρεις της χριστιανικής και βυζαντινής Τέχνης και σε όσους αναζητούν στοιχεία και πληροφορίες για χώρους και γεγονότα που συνδέονται με την ορθόδοξη χριστιανική Κρήτη.

Η έκδοση του βιβλίου αλλά και η δημιουργία της ιστοσελίδας πραγματοποιήθηκε μετά από χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης στη Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας Κρήτης "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News