default-image

Εκστρατεία ανεμπόδιστης μετακίνησης από μαθητές

Κρήτη
Εκστρατεία ανεμπόδιστης μετακίνησης από μαθητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις προτάσεις της για τη βιώσιμη κινητικότητα, τα δικαιώματα ατόμων με κινητικές δυσκολίες και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Ηρακλείου θα παρουσιάσει η ομάδα των μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Ειδικής Αγωγής Ηρακλείου σε εκδήλωση την οποία διοργανώνουν ο Δήμος, οι Επιτροπές Οργάνωσης της Εκστρατείας ECOMOBILITY και της Εκστρατείας FREE MOBILITY, ο Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY και οι συνεργαζόμενοι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00 στην αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου Ηρακλείου (2ος όροφος), γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος "Οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση - Free Mobility".

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που καλλιεργεί την περιβαλλοντική διάπλαση των νέων, μέσα από το μήνυμα "Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται, η κοινωνία ευαισθητοποιείται", με σκοπό την ευρύτερη διάδοση στην οικογένεια, στο σχολείο και στην τοπική κοινότητα οικολογικών στάσεων και συμπεριφορών και την ανατροπή της αλόγιστης χρήσης αυτοκινήτων.

Η Εκστρατεία FREE MOBILITY υλοποιείται για πρώτη φορά και είναι παράλληλη δράση της Εκστρατείας ECOMOBILITY, που υλοποιείται για 12η συνεχόμενη χρονιά. Πρόκειται για ένα πολυβραβευμένο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα με την ελπίδα οι μαθητές από τα Ειδικά Σχολεία να προσεγγίσουν τις δυσκολίες που προκαλούν οι συνθήκες και οι συνήθειες μετακίνησης στη λειτουργία των πόλεων και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ίδιων και των συμπολιτών τους. Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και άλλων υπουργείων, ενώ επιστρατεύονται αξιόλογα επιστημονικά ιδρύματα και οργανισμοί, που στηρίζουν την προετοιμασία των εργασιών και προτάσεων των μαθητικών ομάδων σε κάθε πόλη.

Ο Δήμος Ηρακλείου συνδιοργανώνει μαζί τον Εθελοντικό Οργανισμό ECOCITY την εκστρατεία ευαισθητοποίησης των μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Ειδικής Αγωγής Ηρακλείου και είναι αρωγός στη διάχυση του μηνύματος της εργασίας των μαθητών στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.

Η ομάδα των μαθητών, που συμμετέχει, θα μελετήσει και θα καταγράψει τις συνήθειες μετακίνησης των κατοίκων του Ηρακλείου, τις τυχόν ελλείψεις στις συγκοινωνιακές δομές, τα προβλήματα που προκαλούνται από εμπόδια και παρατυπίες σε πεζούς ή σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. Στη συνέχεια, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί παρουσία τοπικών Αρχών, φορέων, επιστημόνων, Μέσων Ενημέρωσης και πολιτών θα προτείνουν τις δικές τους λύσεις στους πολίτες για αλλαγή συμπεριφορών στη μετακίνηση τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News