Πολιτισμός

Πρεμιέρα με "Φατς και Ζβου" για το Φεστιβάλ Θεάτρου

Πρεμιέρα με την ξεκαρδιστική φαρσοκωμωδία του Ken Kampbell, "Φατς και Ζβου", κάνει αύριο Δευτέρα 9 Μαρτίου το Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο για παιδιά όλων των ηλικιών σε σκηνοθεσία Μαρίας Σαριτσάμη και μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου. Η παράσταση θα ανέβει στις 5:30 το απόγευμα στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Η υπόθεση

Το σχέδιο είναι απλό! Πρέπει με κάθε τρόπο ο ξεπεσμένος και αδύναμος βαρόνος Τίπτις να σαμποτάρει τον ωραίο και δυνατό Αλβέρτο στις δοκιμασίες που θα διαγωνιστούν με έπαθλο την πριγκίπισσα Καρολίνα. Για το λόγο αυτό, απευθύνεται στον καλύτερο εφευρέτη και κατασκευαστή παγίδων του αιώνα Φατς και το χαζούλη βοηθό του Ζβου. Μικροί και μεγάλοι εκστασιάζονται από τις προσπάθειες των Φατς και Ζβου, δύο συμπαθέστατων αλητάκων, καθώς πασχίζουν να καταστρέψουν το γάμο της πριγκίπισσας Καρολίνας με τον Αλβέρτο, τον ωραίο τραγουδιστή.. Οι δύο ήρωες θα σκαρφιστούν και θα επινοήσουν και με τη συνδρομή του βαρόνου Τίπτη δεκάδες κόλπα, παγίδες και μεταμφιέσεις προκειμένου ο αδύναμος βαρόνος να κατατροπώσει το δυνατό Αλβέρτο στους αγώνες πάλης, ξιφασκίας και σκοποβολής που θα γίνουν στο στάδιο Ουέμπλεϊ. Στα αφελή τους τεχνάσματα ο Ζβου δε σταματά να ικανοποιεί τις επιθυμίες των γύρων του, βγάζοντας ένα σωρό αντικείμενα-εκπλήξεις, μέσα από το μαγικό του παλτό.

Η κραυγαλέα συμμετοχή των παιδιών είναι ζωτικής σημασίας για την ανέλιξη της ιστορίας. Θα καταφέρει άραγε ο θαρραλέος Αλβέρτος να κατατροπώσει το βαρόνο Τίπτη, τον πιο αδύναμο άνθρωπο στον κόσμο; Ποιος τελικά θα είναι αυτός που θα κερδίσει την καρδιά της πριγκίπισσας Καρολίνας; Ο υστερόβουλος κ. Τίπτις, ο ατσαλάκωτος Αλβέρτος, ή μήπως κάποιος άλλος του οποίου η αγαπητική αφέλεια και η ανιδιοτελής προσφορά ξεπερνά την ψυχρή λογική των δύο πρώτων;

Παίζουν: Φατς ο Κυριάκος Κορογιάννης, Ζβου ο Κωνσταντίνος Σμπώκος, βαρόνος ο Στέφανος Αναστασάκης, τελετάρχης-βασιλιάς ο Νίκος Σκουλατάκης, Αλβέρτος ο Μανόλης Κορογιάννης, πριγκίπισσα Καρολίνα η Θεοδώρα Κοκκινίδη και βασίλισσα η Λευκοθέα Γεργεριτάκη.

Σκηνοθεσία: Μαρία Σαριτσάμη.

Σκηνικά: Γιώργος Κλίνης.

Κουστούμια: Νάστια Ρεθυμνιωτάκη.

Χορογραφία: Όλια Λυδάκη.

Ήχως-Φως: Αλέξανδρος Φιλιππάκης.

Σχόλια