default-image

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος τιμά την Ευανθία Ρεμπούτσικα

Κρήτη
Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος τιμά την Ευανθία Ρεμπούτσικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ξεχωριστή γυναικεία προσωπικότητα, την κ. Ευανθία Ρεμπούτσικα, μία σημαντική Ελληνίδα συνθέτρια με διεθνή καριέρα, τιμά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα τιμηθεί από το Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ηρακλείου για την προσφορά της στην τέχνη της μουσικής και την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που οργανώνεται την Κυριακή 8 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι, στο Κτήμα Καλαθάκη, στους Μαλάδες Ηρακλείου.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ανέγερση του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Μία από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες συνθέτριες, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, γράφει μουσική για ταινίες, ορχηστρική μουσική και τραγούδια. Έχει παίξει σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ μουσικής σε Ελλάδα, Αίγυπτο, Ισπανία, Μάλτα, Τουρκία, Βέλγιο, Ιταλία, Ρωσία, Ρουμανία, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Έχει βραβευτεί για τη μουσική που έχει γράψει για μεγάλου μήκους ταινίες, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Οι δίσκοι της έχουν γίνει πλατινένιοι και έχει ένα εξαιρετικά πιστό κοινό.

Τα κυριότερα σημεία της καριέρας της περιλαμβάνουν τη μουσική που έχει γράψει για την πολυβραβευμένη ταινία "Πολίτικη κουζίνα", καθώς και τη μουσική για την τουρκική ταινία "Babam ve oglum", για την οποία πήρε το βραβείο Discovery στα World Soundtrack Awards της Διεθνούς Ακαδημίας του Βελγίου. Η διάκριση αυτή, από διεθνή επιτροπή, έγινε μεταξύ 3.500 μουσικών για ταινίες απ' όλο τον κόσμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News