Πολιτισμός

Ο "Τυχερός στρατιώτης" στο Θεατρικό Σταθμό

Το έργο για παιδιά της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου "Ο τυχερός στρατιώτης" παρουσιάζει αυτή την Κυριακή 8 Μαρτίου ο θίασος "Σχήμα 7" σε συνεργασία με το Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου. Η παράσταση θα δοθεί στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 11 το πρωί.

Ο "Τυχερός στρατιώτης" έχει σαν αφετηρία ένα λαϊκό παραμύθι από τη Ρωσία. Το κείμενο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου αφηγείται την πορεία ενός απλού ανθρώπου που με οδηγό την τύχη και την εξυπνάδα κατακτά ύπατα αξιώματα και πλούτη, αλλά γρήγορα χάνει το μέτρο. Η μέθη της εξουσίας και της δύναμης τον κυριεύουν τόσο που πιστεύει ότι μπορεί να υποτάξει τους πάντες και τα πάντα...

Η σκηνοθεσία και η γενική επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνου Μεταξάκη. Η βοηθός σκηνοθέτη είναι η Στέλλα Κουφάκη, η σκηνογραφία και η εικαστική επιμέλεια είναι του Νικόλαου Ζαρωνάκη, οι χορογραφίες και η κινησιολογία είναι του Κωνσταντίνου Τσακιρέλη, η διδασκαλία των τραγουδιών της παράστασης έγινε από τον Βαρδή Σαμαριτάκη. Οι ηθοποιοί είναι ο Τάσος Καϊσαρλής, η Σοφία Δερμιτζάκη, η Ρένα Πασπάτη, ο Χρόνης Σαπουντζάκης και η Κατερίνα Μυλωνάκη.

Το εισιτήριο είναι 8 ευρώ και μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6976/331.107.

Σχόλια