Πολιτισμός

"Ένα πουλί… στην πρίζα" από τη Λήδα Βαρβαρούση

Ζωγραφιές, χρώμα και χιούμορ σε μια περιπέτεια αναζήτησης με τη Λήδα Βαρβαρούση θα απολαύσουν όσοι παρευρεθούν στην παιδική παρουσίαση του βιβλίου "Ένα πουλί… στην πρίζα!" που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, στις 18:00, στο βιβλιοπωλείο "Αλφαβητάρι" (Λασιθίου 17, τηλ: 28410 82076), στον Άγιο Νικόλαο.

«Σ' ένα παράξενο κλουβί,

ζει ένα περίεργο πουλί.

Κουμπιά μόνο πατάει,

ποτέ του δεν πετάει!

Μες στις οθόνες του χωμένο,

είναι απομονωμένο!»…

Το νέο βιβλίο της σειράς "Τρελοδαγκωνίτσες" (κείμενο-εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση, εκδόσεις Παπαδόπουλος) μας συστήνει ένα πουλί που λατρεύει την τηλεόραση και τον υπολογιστή του, σε τέτοιο βαθμό που απομονώνεται από όλους τους φίλους του! Αλλά ευτυχώς, αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα… Μέσα από την αστεία και ανατρεπτική ιστορία τίθεται ένα πρόβλημα της σύγχρονης εποχής: η υπερβολική ενασχόληση των παιδιών με την τηλεόραση και τον υπολογιστή.

Ο έμμετρος λόγος που είναι κατάλληλος για μικρά παιδιά σε συνδυασμό με τη ζωντανή εικονογράφηση των βιβλίων έχουν κάνει τις "Τρελοδαγκωνίτσες" μία από τις πιο αγαπημένες σειρές παιδικών βιβλίων!

Ποια είναι η Λήδα Βαρβαρούση

Η Λήδα Βαρβαρούση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Διδάχτηκε ζωγραφική κοντά στους εικαστικούς Ελένη Αντωνίου και Δημήτρη Μάζη. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εφαρμοσμένων & ΕικαστικώνΤεχνών Βακαλό.

Το 1983 εργάστηκε σε εταιρεία παραγωγής ταινιών και κινουμένων σχεδίων. Το 1985-1993 σε διαφημιστικές εταιρείες, ως καλλιτεχνική διευθύντρια δημιουργικού. Το 1990 της δόθηκε το πρώτο και το δεύτερο βραβείο του Φεστιβάλ Διαφήμισης, για την καμπάνια "Σαντορίνη" της εταιρείας Μπουτάρη - Leo Burnett. Από το 1993 έχει γράψει 15 βιβλία και εικονογραφήσει περί τα 200 βιβλία στην Ελλάδα από τα οποία κάποια κυκλοφορούν σε πολλές χώρες.

Μέσα σε αυτά τα πιο γνωστά είναι η σειρά της "Τρελοδαγκωνίτσες" που γράφει και εικονογραφεί, ο "Τριγωνοψαρούλης" και ο "Μάικ ο Φασολάκης".

Σχόλια