default-image

Παγκόσμια προβολή του Ηρακλείου μέσα από το TEDx

Κρήτη
Παγκόσμια προβολή του Ηρακλείου μέσα από το TEDx

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου φιλοξένησε με επιτυχία το TEDX Ηρακλείου με θέμα "Beyond the walls" ή πέρα από τα τείχη, μια εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας. Οι ομιλητές, οι βιωματικές δράσεις, τα καλλιτεχνικά δρώμενα και η παρουσία δεκάδων εθελοντών χάρισαν σε εκατοντάδες Ηρακλειώτες, που συμμετείχαν έμπνευση, νέες εμπειρίες και γνώση. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας με σύγχρονο τρόπο το Ηράκλειο του πνεύματος και του πολιτισμού.

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Ηρακλείου ανέλαβε τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης ως στρατηγικός εταίρος, εκτιμώντας τη σημασία της για την πόλη και την ιστορία της. Η εκδήλωση αυτή ήταν μόνο ένα μικρό μόνο δείγμα του σχεδιασμού του Δήμου Ηρακλείου για τη βέλτιστη αξιοποίηση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου, το οποίο για πρώτη φορά άνοιξε τις πύλες του για ένα τόσο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός.

Πέρα από το πολιτιστικό, δύο σημαντικοί χώροι των ενετικών τειχών, η Στοά Μακάσι και η Πύλη του Ιησού, άνοιξαν το για το κοινό, ενώ παράλληλα υπήρξε ειδική διαμόρφωση για περιήγηση πάνω στον οχυρωματικό περίβολο.

Μία από τις συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης ήταν η ομιλία του Μιχάλη Σκουλά, υπεύθυνου του προγράμματος ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη", ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στη συμβολική σημασία που αποδίδεται στην προγραμματική συνεργασία του ΚΕΘΕΑ με το Δήμο Ηρακλείου, η οποία έχει ως στόχο τη φροντίδα του τμήματος των ενετικών τειχών που είναι αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη, προκειμένου αυτή η περιοχή να αποτελεί χώρο πολιτιστικής-αθλητικής έκφρασης για πολίτες και επισκέπτες της πόλης, με το δέοντα πάντα σεβασμό στο ιστορικό μνημείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News