Πολιτισμός

Μαθήματα Αρχαιολογίας στο Ηράκλειο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Συνομιλώντας με το Μινωικό Πολιτισμό" καλεί τα μέλη και τους φίλους του να παρακολουθήσουν το 1ο ανοιχτό μάθημα Αρχαιολογίας για το 2015 από έναν κύκλο 6 μαθημάτων αφιερωμένων στη ζωή και το έργο 9 μεγάλων αρχαιολόγων, που ενεπλάκησαν στις ανασκαφές των ανακτόρων κ.α. σημαντικών μνημείων της μινωικής Κρήτης.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 στις 11 π.μ. στην αίθουσα της "Σχολής Σχέσεων" (Γκάλι 8, πάροδο Χρυσοστόμου, στο ύψος του "Γκλόρια"), στο Ηράκλειο, η αρχαιολόγος Κατερίνα Κόπακα θα παρουσιάσει δύο θεματικές ενότητες μαζί:

- "Μίνως Καλοκαιρινός και οι πρώτες ανασκαφές στην Κνωσό.  

- "Ο αρχαιολόγος της γνώσης Στυλιανός Αλεξίου"

Κατά το εαρινό 3μηνο 2015 θα ακολουθήσουν τα επόμενα μαθήματα, πάντα ανοικτά για το κοινό, Κυριακές στις 11 το πρωί στην αίθουσα της "Σχολής Σχέσεων":

* Κυριακή 22/3 στις 11 π.μ., "Ο Arthur Evans και η δουλειά της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Κνωσό" με τον αρχαιολόγο Colin Macdonald (στα Ελληνικά)

* Κυριακή 5/4, στις 11 π.μ., "Ιωσήφ Χατζηδάκης και Στέφανος Ξανθουδίδης: οι Διόσκουροι της κρητικής αρχαιολογίας" με τον αρχαιολόγο Αντώνη Βασιλάκη

* Κυριακή 19/4, στις 11 π.μ., "Σπυρίδων Μαρινάτος" με τον αρχαιολόγο Γιώργο Τζωράκη

* Κυριακή 3/5, στις 11 π.μ., "Η μεγάλη συμβολή του Νικολάου Πλάτωνα στην αποκάλυψη και μελέτη του Μινωικού Πολιτισμού"¨με τον αρχαιολόγο Ελευθέριο Πλάτωνα

* Κυριακή 24/5, στις 11 π.μ., "Η συνεισφορά του ζεύγους Σακελλαράκη στο Μινωικό Πολιτισμό" με τον αρχαιολόγο Αντώνη Βασιλάκη.

Ταυτόχρονα με τα μαθήματα προγραμματίζονται ξεναγήσεις στην Κνωσό (Κυριακή 15/3), στα Μάλια (Σάββατο 28/3) και στις Αρχάνες (Κυριακή 31/5) με τον αρχαιολόγο Αντώνη Βασιλάκη/

Την Κυριακή 7/6 στις 9 π.μ. θα γίνει περιήγηση στις υποθαλάσσιες μινωικές εγκαταστάσεις  - Αρίνα, Άγιοι Θεόδωροι, Άγιος Γεώργιος, Ανισαράς, Μάλια - με τον γεωλόγο Στέλιο Μανωλιούδη.

Την Κυριακή 9/8 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στη Ζώμινθο με την αρχαιολόγο Έφη Σακελλαράκη και στο Ιδαίον Άντρο με την αρχαιολόγο Πόπη Γκαλανάκη

Τυχόν ακυρώσεις ή αλλαγές στο πρόγραμμα θα ανακοινωθούν στον Τύπο.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για τις ξεναγήσεις: τηλ. 2810326570 και 6977- 479717.

Σχόλια