Πολιτισμός

Χρυσά Βατόμουρα για Κάμερον Ντίαζ, Μέγκαν Φοξ, Κερκ Κάμερον

Λίγο πριν η Αμερικανική  Ακαδημία Κινηματογράφου βραβεύσει τους καλύτερους με Όσκαρ, τα Χρυσά Βατόμουρα απονέμονται για να «επιβραβεύσουν» τους χειρότερους της χρονιάς που πέρασε στον χώρο του κινηματογράφου.

Τα Χρυσά Βατόμουρα είναι τα «αντιβραβεία των Όσκαρ», τα οποία απονέμονται στις χειρότερες ταινίες της χρονιάς. Οι ηθοποιοί του Χόλυγουντ τρέμουν στο άκουσμα μιας υποψηφιότητας για τα «αντί - Όσκαρ», καθώς αυτά «σημαδεύουν» τις χειρότερες ερμηνείες.

Στη φετινή απονομή, πέντε Χρυσά Βατόμουρα απέσπασε η οικογενειακή κωμωδία «Saving Christmas», του άλλοτε γόη του Χόλυγουντ και νυν… ιεροκήρυκα, Κερκ Κάμερον, ο οποίος κέρδισε και το Βατόμουρο για τη χειρότερη ανδρική ερμηνεία σε πρώτο ρόλο.

Η Κάμερον Ντίαζ στην ταινία "Sex Tape".

Η Κάμερον Ντίαζ και η Μέγκαν Φοξ μπορεί να θεωρούνται από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου, αλλά η μεν πρώτη πήρε το Χρυσό Βατόμουρο Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Sex Tape» και «The Other Woman», ενώ η δεύτερη κέρδισε το Χρυσό Βατόμουρο Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στα «Χελωνονιντζάκια».

Η Μέγκαν Φοξ στην ταινία "Χελωνονιντζάκια".

Χειρότερο ριμέικ ανακηρύχθηκε το «Annie», ενώ το βραβείο Μεταμέλειας, που απονέμεται σε καλλιτέχνη που από τα βατόμουρα κατάφερε να φτάσει στα Όσκαρ,  απέσπασε ο Μπεν Άφλεκ, ο οποίος - μετά το ανεκδιήγητο «Gigli», με την Τζένιφερ Λόπεζ - έφτασε στην κορυφή, με το «Argo» και το φετινό «Gone Girl».

Bραβείο Μεταμέλειας, που απονέμεται σε καλλιτέχνη που από τα βατόμουρα κατάφερε να φτάσει στα Όσκαρ, απέσπασε ο Μπεν Άφλεκ.

Θυμίζουμε πως ο Άφλεκ είχε βραβευθεί το 2004 με το Χρυσό Βατόμουρο Χειρότερου Ηθοποιού για τρεις ταινίες («Gigli», «Daredevil» και «Paycheck»), ενώ το «Gigli» την ίδια χρονιά είχε κερδίσει έξι Χρυσά Βατόμουρα, μένοντας στην ιστορία των βραβείων ως μια από τις χειρότερες ταινίες όλων των εποχών.

Οι βραβευθέντες επιλέγονται από 657 Αμερικανούς και ξένους κριτές, και λαμβάνουν ως βραβείο ένα Βατόμουρο - που έχει το μέγεθος  μπάλας του γκολφ - και είναι  τοποθετημένο πάνω σε μπομπίνα ταινίας. Το βραβείο είναι βαμμένο ολόχρυσο και κοστίζει 5 δολάρια.

Πέντε Χρυσά Βατόμουρα απέσπασε η οικογενειακή κωμωδία «Saving Christmas», του Κερκ Κάμερον.

Τα σημαντικότερα αντιβραβεία

Χειρότερη Ταινία

«Saving Christmas»

Χειρότερη Α΄ Ανδρική Ερμηνεία

Κερκ Κάμερον, «Saving Christmas»

Χειρότερη Α΄ Γυναικεία Ερμηνεία

Κάμερον Ντίαζ, «The Other Woman» και «Sex Tape»

Χειρότερη Β΄ Ανδρική Ερμηνεία

Κέλσι Γκράμερ, «Expendables 3», «Legends of Oz», «Think Like a Man Too» και «Transformers: Age of Extinction»

Χειρότερη Β΄ Γυναικεία Ερμηνεία

Μέγκαν Φοξ, «Χελωνονιντζάκια»

Χειρότερο Screen Combo

Ο Κερκ Κάμερον και ο Εαυτός του στο «Saving Christmas»

Χειρότερο Prequel, Sequel, Remake

«Annie»

Χειρότερος Σκηνοθέτης

Μάικλ Μπέι, «Transformers: Age of Extinction»

Χειρότερο Σενάριο

«Saving Christmas»

Βραβείο Μεταμέλειας

Μπεν Άφλεκ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια