Πολιτισμός

Ο παραδοσιακός κρητικός γάμος αναβίωσε στο Τσαλικάκι

Την ομορφιά του παραδοσιακού κρητικού γάμου με συνοδεία λύρας και πλήθος καλεσμένων, αναβίωσαν στο δημοτικό σχολείο Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι.

Η νύφη, ο γαμπρός, η άμαξα που μετέφερε το ζευγάρι και τα σκηνικά του κρεβατιού για τον πρόγαμο που είχαν επιμεληθεί ο Σύλλογος Γυναικών "Μαλβαζία", ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και των Νηπιαγωγείων της Αγ. Μαρίνας, καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Μαρίνας, μετέφεραν τους καλεσμένους δεκαετίες πίσω στο χρόνο και απέσπασαν ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από τους καλεσμένους.

Το ξέφρενο γλέντι του γάμου στήθηκε στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου, με το συγκρότημα του Νίκου Ρουμπάκη, του Βασίλη Πιλάλη και τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Μαρίνας, που διασκέδασαν και ξεσήκωσαν τον κόσμο με τον χορό τους.

Ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α  Μαλεβιζίου Γιώργος Αεράκης ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε στην γιορτή, τους διοργανωτές για το υπέροχο αποτέλεσμα και μίλησε για την σπουδαιότητα διατήρησης της Κρητικής παράδοσης και των εθίμων του τόπου.  

Σχόλια