Πολιτισμός

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ποίησης

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης που είναι στις 21 Μαρτίου, το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης, οργανώνει εκδήλωση - συνομιλία για την ποίηση τεσσάρων Κρητών ποιητών:   

Της Σοφίας Μαυροειδή - Παπαδάκη (Λασίθι), του Γιώργη Καράτζη (Ηράκλειο), του Δημήτρη Καλοκύρη (Ρέθυμνο) και του Νικολάου Τωμαδάκη (Χανιά), η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα Ξενία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο ( απέναντι από τη μαρίνα ) και σας προσκαλεί να την παρακολουθήσετε.

Διαμεσολαβητές στη συνομιλία αυτή με την ποίηση των τεσσάρων  ποιητών θα είναι οι : Μαρία Κωστάκη, φιλόλογος, διευθύντρια του Λυκείου Νεαπόλεως, Παρασκευή Επιτροπάκη, δικηγόρος - ποιήτρια, Ειρήνη Βογιατζή, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ρεθύμνου, και Μαρία Πατρελάκη, φιλόλογος.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

19.15: Καλωσόρισμα από τον Κώστα Μουτζούρη, πρόεδρο του Κέντρου Κρητικής  Λογοτεχνίας. Καλωσόρισμα από τον Μανόλη Κουκουράκη, διευθυντή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Χαιρετισμοί.

19.30: Μαρία Κωστάκη, η ποίηση της Σοφίας Μαυροειδή - Παπαδάκη.

19.50: Απαγγελία ποιημάτων της ποιήτριας.

20.00: Παρασκευή Επιτροπάκη, η ποίηση του Γιώργη Καράτζη.

20.20: Απαγγελία ποιημάτων του ποιητή ή παρέμβαση του ιδίου.

20.30: Ειρήνη Βογιατζή, η ποίηση του Δημήτρη Καλοκύρη.

20.50: Απαγγελία ποιημάτων του ποιητή ή παρέμβαση του ιδίου.

21.00: Μαρία Πατρελάκη, Η ποίηση του Νικολάου Τωμαδάκη.

21.20: Απαγγελία ποιημάτων του ποιητή.

21.30 - 21.45:  Παρεμβάσεις - Καταθέσεις μαρτυριών.

Την εκδήλωση θα συντονίζει η Ελένη Κωβαίου, φιλόλογος

Σχόλια