Πολιτισμός

Στον ιστορικό "Κήπο" των Χανίων ο Γιώργος Κατσαρός

Ο Γιώργος Κατσαρός, ένας από τους δέκα καλύτερους σαξοφωνίστες στον κόσμο, Έλληνας μαέστρος και μουσικοσυνθέτης, θα εμφανιστεί για μία βραδιά στο ιστορικό καφέ "Κήπος", στα Χανιά, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 21:30.

Ο Γιώργος Κατσαρός γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 7 Μαρτίου του 1934. Φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου. Είναι σύγχρονος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, μαέστρος και σαξοφωνίστας. Πάμπολλες συνθέσεις του έχουν παρουσιαστεί από το 1959 που πρωτοξεκίνησε στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση καθώς και σε πολλούς μουσικούς δίσκους.

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στο εξωτερικό, όπως στην πρώην Σοβιετική Ένωση, την Αλβανία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία κ.α.

Έχει τιμηθεί με το Β' Βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Σόποτ της Πολωνίας και Βρυξελλών (1965), το Γ' Βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού Μάλτας (1969), και το Δ' Βραβείο Φεστιβάλ τραγουδιού με το τραγούδι "Κυρα-Γιώργαινα" στο Ρίο ντε Τζανέιρο (1970). Επίσης έχει λάβει μέρος στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 1974 ως συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας και ως μέλος σε πολλές καλλιτεχνικές επιτροπές ανάδειξης νέων καλλιτεχνών. Το 1960 διετέλεσε μαέστρος της μεγάλης Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ).

Σήμερα επιμελείται όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων ως αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής.

Σχόλια