Πολιτισμός

Στην Κρήτη ο Γ. Αυγερόπουλος για την παρουσίαση του "AGORA"

Στο Ηράκλειο και στα Χανιά θα βρεθεί ο σκηνοθέτης Γιώργος Αυγερόπουλος, όπου θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ "ΑGORA". Μετά το πέρας της προβολής της ταινίας, ο σκηνοθέτης θα δεχτεί ερωτήσεις του κοινού και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το "ΑGORA" εξακολουθεί να προβάλλεται στον κινηματογράφο "Βιτσέντζος Κορνάρος" στο Ηράκλειο, ενώ από σήμερα Πέμπτη 5/2 ξεκινά να προβάλλεται στον κινηματογράφο "Αττικόν" στα Χανιά. Την Πέμπτη 12/2 ξεκινούν οι προβολές και στο Ρέθυμνο, στον κινηματογράφο "Cineland Παντελής".

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ θα βρεθεί την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, στις 18:30, στον κινηματογράφο "Bιτσέντζος Κορνάρος" (Μαλικούτη 18-20), όπου προβάλλεται ήδη η ταινία, ενώ το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, στις 19:45, ο Γιώργος Αυγερόπουλος θα συζητήσει με τους θεατές του "AGORA" στον κινηματογράφο "Αττικόν" (Ηρ. Πολυτεχνείου & Δραγούμη 1) στα Χανιά.

Το AGORΑ είναι μια ταινία-κιβωτός της ελληνικής κρίσης που εγκλείει στα τέσσερα χρόνια έρευνας και παραγωγής της τη μακροχρόνια παρακολούθηση της ζωής συγκεκριμένων ανθρώπων από διάφορες κοινωνικές τάξεις, καθώς και κομβικά πολιτικά γεγονότα με βαθιές, τραυματικές επιπτώσεις στις ζωές των Ελλήνων, παρουσιάζοντας με κριτικό βλέμμα τοποθετήσεις από σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς και από ειδικούς αναλυτές της διεθνούς οικονομικής και πολιτικής σκηνής.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Χάρη στην εξαιρετικά θερμή υποδοχή και την αμείωτη ανταπόκριση που συνεχίζει να επιφυλάσσει το κινηματογραφικό κοινό στην Ελλάδα, το "AGORA" του Γιώργου Αυγερόπουλου μπαίνει αισίως στην 4η εβδομάδα της εγχώριας κινηματογραφικής διανομής του, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί οι πρώτες τηλεοπτικές μεταδόσεις του στο εξωτερικό.

Τηλεοπτικές μεταδόσεις στο εξωτερικό έως 13/2/2015

- Al Jazzera Arabic, Μέρος 1ο, Τετάρτη 4/2, 17:05 (επαναλήψεις Πέμπτη 5/2, 10:05 & Παρασκευή 6/2, 05:05). Μέρος 2ο, Τετάρτη 11/2, 17:05 (επαναλήψεις Πέμπτη 12/2, 10:05 & Παρασκευή 13/2, 05:05).

- WDR, Πέμπτη 5/2, 23:15.

- YLE, Δευτέρα 9/2, 21:30 (επανάληψη το Σάββατο 14/2, 13:10).

Το σχόλιο του κ. Νότη Φόρσου, καλλιτεχνικού διευθυντή του "Ολύμπιον" και υπεύθυνου του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, είναι χαρακτηριστικό: «Δεν ξέρω αν η επιτυχία της ταινίας μπορεί να θεωρηθεί απρόσμενη αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακή, σε μια στιγμή που ο κινηματογράφος, μη εξαιρουμένου του εμπορικού, περνάει μια κρίση εισιτηρίων. Η αίθουσα θύμιζε μέρες φεστιβάλ. Έκανε δυο φορές full house, σπάνιο για ταινία σε εμπορική εκμετάλλευση».

Το "AGORA", που προβάλλεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παράλληλα ξεκινά το ταξίδι του στις κινηματογραφικές λέσχες της χώρας με πρώτους σταθμούς τη Νάξο, τη Λαμία και την Ιτέα, ενώ σύντομα θα προβληθεί στην Κύπρο και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Σχόλια