default-image

Εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό

Πολιτισμός
Εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον ετήσιο φιλανθρωπικό του χορό διοργανώνει την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στις 2 μ.μ. ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού "Αετογιάννης". Ο χορός θα λάβει χώρα στο κέντρο "Κουρήτες" (διεύθυνση: 1ο χλμ. Γαζίου-Τυλίσου, τηλ.: 2810/823.973)

Η εκδήλωση, στην οποία θα ο Όμιλος θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, γίνεται για να συλλέξουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα (ακόμα κι από το σπίτι), είδη ρουχισμού, σχολικά είδη και παιχνίδια (ακόμη και μεταχειρισμένα) και είδη πρώτης ανάγκης (σαπούνια, χαρτικά, καθαριστικά κ.λπ.), τα οποία θα συγκεντρώνονται από εθελοντές στην είσοδο του Κέντρου και θα δοθούν στην "Διακονία Αγάπης" της Αρχιεπισκοπής, στις κοινωνικές δομές Δήμων και Περιφέρειας (Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο-Παντοπωλείο), στο Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων και στα Παιδικά Χωριά SOS Κρήτης.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης διατίθενται για την αποπεράτωση του "Ξενώνα Αγάπης" στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, του οποίου οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Το όραμα του Ομίλου για τον Ξενώνα είναι να λειτουργήσει, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, ως Ξενώνας Φιλοξενίας Φοιτητών, για άπορους φοιτητές που διαμένουν εκτός Κρήτης, οι οποίοι επιτυγχάνουν μεν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης μας αλλά αδυνατούν να σπουδάσουν για οικονομικούς λόγους. Μέχρι την υλοποίηση του στόχου αυτού ο Όμιλος αξιοποιεί τον Ξενώνα ως Χώρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αστέγων.

Την Εκδήλωση θα παρουσιάζει ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής Γιώργος Βιτώρος. Την προσπάθεια αυτή υποστηρίζουν αφιλοκερδώς πολλοί γνωστοί και σημαντικοί καλλιτέχνες της παραδοσιακής κρητικής μουσικής, ενώ θα παρουσιαστούν παλαιοί αλλά και ευρύτερα διαδεδο-μένοι χοροί της Κρήτης από τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του Ομίλου. Ενδεικτικά αναφέ-ρουμε: Ψαραντώνης, Ψαρογιάννης, Μιχάλης Κουνάλης, Βαγγέλης Πυθαρούλης, Ηλίας Χορευτάκης, Μουσικοί Χρονοναύτες, κ.α.

Την ημέρα της φιλανθρωπικής εκδήλωσης, 8 Φεβρουαρίου 2015 συμπληρώνονται 35 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ξυλούρη. Για το λόγο αυτό ο Όμιλος αποφάσισε να κάνει ειδικό αφιέρωμα στη ζωή, το έργο και τη μουσική του σπουδαίου Κρητικού ερμηνευτή. Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν αντιπρόσωποι της μεγάλης μουσικής οικογένειας των Ξυλούρηδων όπως: Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης), Γιάννης Ξυλούρης (Ψαρογιάννης), Λάμπης Ξυλούρης, Νίκη Ξυλούρη, καθώς και μουσικοί της οικογένειας της 3ης και 4ης γενιάς. Επίσης, το κάθε μουσικό συγκρότημα που θα εμφανιστεί θα παρουσιάσει και μια σειρά από τραγούδια του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη.

Όπως κάθε χρόνο θα υπάρξει σημαντική εκπροσώπηση όλων των τοπικών αρχών (Αρχιεπισκοπή, Περιφέρεια, Δήμοι, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Επι-μελητήριο, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, κ.α.). Όλες οι σπιτικές Αγιοβασιλόπιτες οι οποίες προσφέρονται από τις γυναίκες μέλη του Ομίλου ευλογούνται  - κατά παράδοση - από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και η επίσημη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας γίνεται στην εξέδρα από όλες τις Αρχές του τόπου και τους Χορηγούς της εκδήλωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News