default-image

Σωματείο Μινωικού Πολιτισμού: Ξενάγηση, κοπή πίτας & ομιλία

Κρήτη
Σωματείο Μινωικού Πολιτισμού: Ξενάγηση, κοπή πίτας & ομιλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου επισκέφθηκαν, την Κυριακή το πρωί, 1 Φλεβάρη 2015, μέλη και φίλοι του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου, "Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές", όπου και ξεναγήθηκαν δωρεάν από ξεναγούς, μέλη του Σωματείου.

Η ξενάγηση είχε ενδιαφέρουσες πτυχές, καθώς επικεντρώθηκε στα ενεπίγραφα ευρήματα και στην πρώιμη τεχνολογία που ανιχνεύεται σε μοναδικά ευρήματα του Κρητομυκηναϊκού Πολιτισμού.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Σωματείου στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, με μεγάλη συμμετοχή και πολλές νέες εγγραφές για την παρακολούθηση των νέων σεμιναρίων Γραμμικής Β' γραφής,  που θα ξεκινήσουν στις 2 Μαρτίου 2015. Τα μέλη ενημερώθηκαν, επίσης, για τις δράσεις του Σωματείου.

Η επόμενη ανοικτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ., στη δημοτική αίθουσα της Ανδρόγεω, όπου θα μιλήσει ο ερευνητής γραφών δρ Μηνάς Τσικριτσής και πρόεδρος του Σωματείου, με θέμα "Η Αρχαιοαστρονομία στην ερμηνεία αρχαιολογικών ευρημάτων και ιστορικών αναφορών".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News