default-image

Η Κρήτη χορεύει αποκριάτικα

Κρήτη
Η Κρήτη χορεύει αποκριάτικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τους ρυθμούς των εκλογών στους ξέφρενους χορούς της Αποκριάς και στην Κρήτη, η οποία αναμένεται να... βουλιάξει από χιλιάδες καρναβαλιστές και φυσικά από επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Λίγο πριν την τελική ευθεία για τη μεγάλη γιορτή, επικρατεί πυρετός δημιουργικότητας για τη διοργάνωση Καρναβαλιών σε όλη την Κρήτη, με τους χιλιάδες καρναβαλιστές να προχωρούν στις τελευταίες πινελιές σε στολές και άρματα με στόχο, τι άλλο, από το να μας συμπαρασύρουν στους ξέφρενους ρυθμούς χαράς, κεφιού και ζωντάνιας.

Όλα είναι έτοιμα και για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, το οποίο αποτελεί θεσμό πολιτισμού και δημιουργικότητας, τον οποίο εμπλουτίζει κάθε χρόνο η δημοτική Αρχή με τον καλύτερο τρόπο.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Ρεθύμνου και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Πέπη Μπιρλιράκη, «οι αποθήκες των αρμάτων είναι γεμάτες με... μελίσσια καρναβαλιστών που ετοιμάζουν τα άρματά τους για τη μεγάλη γιορτή στο Ρέθυμνο».

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο περιλαμβάνουν κρητικές καντάδες, συναυλίες, ξέφρενους χορούς, ακόμη και νυχτερινή παρέλαση για πρώτη φορά με κουστούμια και κανονική πομπή παρέλασης, με όλη τη... δόξα και τη λάμψη της νύχτας η οποία θα καταλήξει σε ένα τρελό πάρτι! Η νυχτερινή παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου μετά τις 9 το βράδυ, ενώ θα έχει προηγηθεί η παιδική παρέλαση η οποία θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

Για τις παραδοσιακές καντάδες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 20 Φεβρουαρίου, η κ. Μπιρλιράκη μας περιέγραψε το κλίμα που θα επικρατήσει αλλά και τα χάπενινγκ, τα οποία θα ανεβάσουν ακόμη πιο πολύ το κέφι πολιτών και επισκεπτών.

«Πενήντα λύρες, λαγούτα και μαντολίνα θα συμβάλουν στο όλο σκηνικό της αναβίωσης των παλαιών εθίμων, τα οποία θα καταλήξουν σε ένα κρητικό πάρτι, με μαύρα πουκάμισα, με τσικουδιά που γίνεται... κοκτέιλ και με ρυθμούς της λύρας που γίνεται... bit από dj. Πρόκειται για καινοτόμο πάρτι που γίνεται για πρώτη φορά από τις ομάδες», ανέφερε μεταξύ άλλων η αρμόδια αντιδήμαρχος.

Στις 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, στο οποίο θα μετέχουν 49 ομάδες και 33 άρματα. Θα ακολουθήσει πάρτι με γνωστό dj, ενώ μετά τις 6 το απόγευμα θα κάψουν το βασιλιά Καρνάβαλο στην παραλία.

«Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2. Όπως εκτιμούμε, θα είναι μεγαλύτερη και θα καταλήγει προς το κλειστό Γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη". Το Ρεθεμνίωτικο Καρναβάλι θα κλείσει με μια μαγική βραδιά με τους VEGAS», κατέληξε η κ. Μπιρλιράκη.

Καστρινή Αποκριά: Πρεμιέρα με αγώνα δρόμου

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και για την Καστρινή Αποκριά 2015. Την έναρξή της σηματοδότησε η διοργάνωση ενός φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου, το απόγευμα της Κυριακής, με στόχο την οικονομική ενίσχυση των παιδικών χωριών SOS. «Τα παραμύθια είναι το θέμα έμπνευσης για τις στολές των καρναβαλιστών στο Ηράκλειο που προετοιμάζονται για τη μεγάλη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου και ώρα 4 το απόγευμα στην καρδιά της πόλης», δήλωσε στη "Ν.Κ." ο καλλιτεχνικός δ/ντής Γιώργος Αντωνάκης.

(Φωτογραφία αρχείου)

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News