Πολιτισμός

Ένα βιβλίο από τα Χανιά στην Κύπρο

Το Εθνικό Ίδρυμα "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος", το Πανεπιστήμιο Κύπρου, οι εκδόσεις "Πατάκη" και το Ίδρυμα Θεοδούλου, διοργανώνουν την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2014, στην αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Λευκωσία, την παρουσίαση του βιβλίου "Η Ελλάδα και η Αντάντ. 1η Αυγούστου 1914 - 25η Σεπτεμβρίου 1916" του Χρίστου Α. Θεοδούλου.

Στην παρουσίαση θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν επίσης ο πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας Βασίλης Παπαϊωάννου, ο γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Κύπρου Μύρων Νικολάτος και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Θεόδωρος Ιωαννίδης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο αναπληρωτής καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Πέτρος Παπαπολυβίου, ενώ ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" Νίκος Παπαδάκης θα κάνει παρέμβαση. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής Ιωσήφ Ιωσήφ και η αντιφώνηση θα γίνει από τον συγγραφέα Χρίστο Θεοδούλου.

Ο τόμος, που αποτελεί έκδοση του Εθνικού Ιδρύματος "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος", και των εκδόσεων Πατάκη, προσφέρει ένα λεπτομερή απολογισμό των σχέσεων της Ελλάδας με την Βρετανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Ιταλία και αναφέρεται  στον καθοριστικό ρόλο του Ελευθερίου Βενιζέλου κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σχόλια